ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA DND-a ZABOK

Društvo Naša djeca Zabok održalo je svoju godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su predstavljeni rezultati za prošlu godinu i plan aktivnosti za 2013. godinu, a usvojen je Strateški plan DND-a Zabok za razdoblje 2013.- 2016. godine. Skupštinu je otvorila i pozdravila sve prisutne predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak.

Izvještaj za 2012. godinu predstavila je Tajnica DND-a Jasenka Borovčak koja je odmah na početku istaknula kako je prošla godina bila izuzetno bogata raznolikim programima, projektima, akcijama i aktivnostima. Posebno su istaknuti projekti „Poboljšajmo parkove u gradu“ i „Zdravo i fino“ koji su se provodili s Dječjim gradskim vijećem te doprinijeli uvelike poboljšanju života djece u gradu, a promoviraju aktivnu dječju participaciju. Projektom „Poboljšajmo parkove u gradu“ u suradnji s Gradom Zabokom uređena su i dodatno opremljena dječja igrališta na širem području grada Zaboka kako bi se svoj djeci grada omogućili jednaki uvjeti za igru, a planiraju se opremiti i nova dječja igrališta. Projekt je predstavljen i na Međunarodnoj konferenciji „Dijete u gradu“, a u okviru Akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“ nagrađen je Poveljom za Naj akciju.  Projektom „Zdravo i fino“ dječji vijećnici promoviraju stjecanje zdravih prehrambenih navika i zdravog stila života s ciljem prevencije pretilosti djece. Projekt je sveobuhvatan i provodi se na nekoliko razina od radionica kuhanja za djecu, vršnjačke edukacije u OŠ K.Š.Gjalskog, posjeta ekološkim imanjima te izdavanjem letka i kuharice. Upravo iz tog razloga Dječje gradsko vijeće povodom Dana Grada Zaboka 2012. godine, u znak javnog priznanja za izuzetne zasluge i rezultate kojima doprinosi razvoju grada Zaboka dobilo je Plaketu Grada Zaboka.

Logopedski kabinet DND-a Zabok u prošloj je godini bio posebno medijski promoviran zahvaljujući donaciji Euroherca u okviru Akcije „20 darova za 20 godina“, a nabavljen je  didaktičko dijagnostičko-terapeutski materijal: digitalni logopedski set BEHRINGER, Reynell razvojne ljestvice govora, PredČiP test i Peabody slikovni test rječnika koji su uvelike unaprijedili rad Logopedskog kabineta i omogućili još kvalitetniji tretman za korisnike.

U suradnji s udrugom Gokul i Tabor Film Festivalom prošle godine pokrenut je KIKI Tabor – 1. Međunarodni festival dječjeg filma, DND Zabok bio je uključen u aktivnosti IPA projekta „Djeca i mladi ne priznaju granice“ čiji je vodeći partner bio Savez DND-a Hrvatske, a na inicijativu mladih iz Krškog uključio se u projekt pod nazivom „Omladinske brigade“.

U prošloj je godini s radom započela i obnovljena dramsko-lutkarska radionica, a drugi programi kao što je Igraonica „Kutić slikovnica“, Dječji forum „Bonkasy“, kreativne radionice, dječji zbor Zabočki mališani, igre na otvorenom, ljetovanje djece, Sveti Nikola i Djed Mraz, Akcija „Za osmijeh djeteta u bolnici“ nisu zaostajale u svom uspjehu za svim prije navedenim projektima i programima.

Ono što je posebno važno u radu DND-a Zabok je angažman velikog broja volontera i volonterki bez kojih ne bi bilo moguće realizirati sve ove aktivnosti i projekte te se tajnica DND-a posebno zahvalila njima, jer su oni uvelike zaslužni za uspjehe koje postiže DND Zabok na mnogobrojnim područjima.

U 2013. godini također se nastavlja s velikim brojem akcija, aktivnosti, programa i projekata, a posebno se veselimo proslavi 20 godina postojanja Zabočkih mališana i proslavi 60 godina DND-a Zabok.

Odgovori