Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama

Projekt provodi Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske u partnerstvu s Društvom „Naša djeca“ Zabok, Osnovnom školom dr. Jure Turića, Gospić i Osnovnom školom Eugen Kumičić Slatina.

Cilj projekta je edukacija, jačanje kompetencija i podizanje svijesti učenika i nastavnika u školama, kao i volontera iz OCD-a za razvoj volontiranja, održivih lokalnih zajednica i aktivne dječje participacije.

Korisnici projekta će se educirati putem radionica, konferencija, brošura, studijskih putovanja te supervizijom, a rezultati projekta bit će osmišljavanje i provedba volonterskih akcija u lokalnim sredinama, jačanje kapaciteta školskih volonterskih klubova, volonterskih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama i održivog razvoja. Projektom će se ojačati i međusektorska suradnja škola, udruga i lokalnih zajednica na informiranju i senzibilizaciji djece i građana za važnost volontiranja i odgoja za održivi razvoj svake zajednice.

Aktivnosti projekta:

  • Edukacija nastavnika, stručnih suradnika u školama i volontera o odgoju za volontiranje, održivom razvoju i dječju participaciju
  • Studijski posjet djelatnika iz škola/volontera iz DND-a Zvezi prijateljev mladine Slovenije u Republiku Sloveniju
  • Radionice za učenike u školama o odgoju za volontiranje, odgoju za održivi razvoj i dječjoj participaciji
  • Provedba volonterske aktivnosti na temu 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj
  • Tribina „Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama“

Projekt će trajati 24 mjeseca: 1. 5. 2019. – 30. 4. 2021.

Više o projektu možete saznati na web stranici projekta OVOR:  https://ovor.savez-dnd.hr/ 

Svicarsko-hrvatski-program-suradnje-LOGO-342x304px Ured-za-udruge_LOGO_HR-H50mm