IZBORI ZA V. SAZIV DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA GRADA ZABOKA

Ema Smolić postala nova dječja gradonačelnica

Mali gradski vijećnici u Zaboku izabrali su novu gradonačelnicu. Usput su se družili s gradonačelnikom Ivanom Hanžekom te mu iznijeli neke svoje prijedloge za uređenjem grada.

Listopad je već tradicionalno u Zaboku, svake dvije godine, rezerviran za izbore novih gradonačelnika/ca i njihovih zamjenika/ca i to onih najmlađih i najkreativnijih, djece. Prošlog je petka održana prva sjednica zabočkog Dječjeg gradskog vijeća u V. mandatu te izbori za dječjeg gradonačelnika, odnosno dječju gradonačelnicu.

Brojni planovi nove gradonačelnice

U društvu zabočkog gradonačelnika Ivana Hanžeka, njegove zamjenice Nevenke Gregurić, predsjednice DND-a Sonje Borovčak i tajnice Jasenke Borovčak, dvije su kandidatkinje za dječju gradonačelnicu iznijele svoje programe koje bi voljele ostvariti u dvogodišnjem mandatu. Irenu Tabaković pobijedila je Ema Smolić koja je postala nova dječja gradonačelnica dok je Irena postala njenom zamjenicom. Nova dječja gradonačelnica vijećnike je osvojila programom koji zagovara veću društvenu angažiranost djece, uređenje okoliša te pokretanje brojnih zanimljivih projekata. „Želja mi je da djeca ne provode toliko vremena u svoja četiri zida i za kompjutorom nego da se druže. U svom mandatu ću se truditi raditi za napredak i poboljšanje kvalitete života djece“ –  rekla je Ema. Svojoj je kolegici čestitao i ‘veliki’ gradonačelnik Ivan Hanžek uz riječi da se ponosi na sva ostvarenja Društva Naša djeca Zabok. Uz to, pohvalio je predstavljene programe dviju kandidatkinja govoreći da su vrlo zreli, vrlo realni i racionalni.

Zabok će dobiti i biciklističke staze

Obje su kandidatkinje u svom programu zaželjele da grad Zabok dobije biciklističke staze. Gradonačelnik je najavio da će se u rekonstrukciju Prilaza Franje Tuđmana uključiti i gradnja biciklističke staze, a one će biti dio i još nekih cesta čija obnova i gradnja kreće. „Dječje gradsko vijeće ima važnu ulogu jer svojim prijedlozima i idejama pomaže u kvalitetnijem životu djece i ostvarenju njihovih potreba. Imamo odličnu suradnju s gradskim vlastima, a naš je DND jedan od najcjenjenijih i najhvaljenijih u Hrvatskoj“ –  istaknula je Sonja Borovčak. Mali gradski vijećnici nakon obavljenog posla, počastili su se sokovima, sendvičima i slatkišima uz razgovore što će sljedeće učiniti da svoj grad učine ljepšim.

 

Odgovori