DND Zabok predstavilo projekt „Zdravo i fino“ na 3. međužupanijskom susretu DND-a Slavonije i Baranje

U organizaciji Društva Naša djeca Slatina održan je 3. međužupanijski susret Društava Naša djeca Slavonije i Baranje. Na Susretu je, uz domaćine, sudjelovalo 13 Društava – DND Darda, DND Čačinci, DND Donji Miholjac, DND Našice, DND Belišće, DND Valpovo, DND Požega, DND Rešetari, DND Staro Petrovo Selo, DND Virovitica, Savez društava Naša djeca  Hrvatske, DND Kutina i DND Zabok.

Sudionici su posjetili Zavičajni muzej grada Slatine, a Susret je održan u Sopju, gdje su djeca iz OŠ Eugena Kumičića i OŠ Josipa Kozarca pripremila prigodni program te je postavljena izložba Etno-eko udruge Podravski vez Sopje i izložba fotografija i radova DND Slatina.

S obzirom na to da DND Slatina slavi 60 godina postojanja premijerno je prikazan film „60 godina DND Slatina“, a predsjednica DND Slatina Božica Majhen zahvalila je svima na dolasku te predstavila značajnije projekte i aktivnosti koje provodi DND Slatina.

Stručna predavanja održale su Sanja Bošnjak iz Razvojne agencije Vidra na temu EU projekata i Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok predstavljajući projekt „Zdravo i fino“ koji se provodi u DND Zabok s Dječjim gradskim vijećem. Kako je tema zdrave prehrane s djecom jedna od aktualnijih tema, svima se vrlo dopala ideja ovog projekta koji se može primijeniti i u drugim DND-ovima diljem Hrvatske. Druženje je, u popodnevnim satima, nastavljeno na Pustari Višnjica, imanju koje se bavi uzgojem konja, a poznati su i po proizvodnji batata. Upravo iz tog razloga na imanju je održana gastro radionica pod vodstvom Snježane Krpes, učiteljice prirodnog kuhanja koja je sudionicima demonstrirala pripremu krem juhe od batata i slatki puding s kremom od voća, a sve u zdravim i prirodnim varijantama.

 

Odgovori