Društvo Naša djeca Zabok uključilo se u projekt „Čitamo mi, u obitelji svi“

Projekt „Čitamo mi, u obitelji svi“ projekt je poticanja čitanja koja se provodi u cijeloj Hrvatskoj. Organizator projekta je Hrvatska mreža školskih knjižničara. Projekt se ostvaruje s populacijom učenika trećih razreda putem čitateljskih ruksaka. Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok u projekt se uključila i provela ga šk.god. 2011./2012. te je bio iznimno dobro prihvaćen od strane djece i roditelja. U projektu osim matične škole OŠ K.Š.Gjalskog sudjeluju i područne škole Špičkovina i Martinišće  (5 razrednih odjela). Učenik nosi preko vikenda kući ruksak sa 8 različitih nelektirnih knjiga. Knjige su namijenjene zajedničkom čitanju i druženju u obitelji. Ruksak ostaje u obitelji pet dana, a kad ju donese u školu, učenik izvještava u razredu kako je proteklo čitanje u  njegovoj obitelji. Svi učenici ispunjavaju bilježnicu dojmova u koju po svojoj želji ispisuju impresije, crtaju crteže, lijepe obiteljske fotografije. Poslije provođenja projekta, knjige ostaju u fondu školske knjižnice i učenicima i roditeljima su dostupni za posudbu.

S obzirom na to da u šk.god. 2012./2013. Osnovna škola K.Š.Gjalskog nije imala financijskih sredstava za kupnju 5 kompleta knjiga s ruksacima pomogle su Gradska knjižnica „Ksaver Šandor Gjalski“ Zabok i Društvo Naša djeca Zabok sa svojim donacijama, odnosno kupnjom potrebnih pet kompleta različitih knjiga. Projekt je u ovoj školskoj godini započeo u petak 1. veljače podjelom ruksaka učenicima 3. razreda koje su uručile Andreja Šagud ispred Gradske knjižnice i Jasenka Borovčak ispred Društva Naša djeca Zabok.

Projekt „Čitamo mi, u obitelji svi“ ima za cilj što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena djece i roditelja, a to je i jedan od ciljeva Društva Naša djeca Zabok te će na ovaj način djeca i roditelji provesti nezaboravne trenutke u zajedničkom druženju s knjigom.

Odgovori