ZABOČKI MALIŠANI NASTUPILI NA SMOTRI DJEČJEG STVARALAŠTVA U VINKOVCIMA

Zabočki mališani, dječji zbor Društva Naša djeca Zabok nastupio je na 19. Smotri dječjeg stvaralaštva Društava Naša djeca Hrvatske „Radost, igra i stvaralaštvo djece“ koja se ove godine od 17. do 19. listopada održala u Vinkovcima. 

Na Smotri u Vinkovcima sudjelovalo je 26 Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske koji su pokazali mnoštvo različitih aktivnosti kojima se djeca bave u svoje slobodno vrijeme. Djeca su se predstavila s likovnim radovima, recitacijama, monolozima, scenskim i lutkarskim igrama, instrumentalnim izvedbama, narodnim, klasičnim i suvremenim plesovima, break dance-om te mađioničarskim show-om kojima su oduševili publiku u dvorani.

Zabočki mališani izveli su 3 pjesme: Združena slova, Magarac i kukavica i Naša lopta uz klavirsku pratnju Lidije Jadek i dirigentsku palicu Jasenke Borovčak te svojom izvedbom zadovoljili visoke kriterije žirija koji prati sve nastupe.

Humanitarna akcija „Pun kofer prijateljstva“

Na inicijativu Društva Naša djeca grada Vinkovaca i Saveza društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvima Naša djeca iz cijele Hrvatske pokrenuta je zajedničku humanitarna akcija „Pun kofer prijateljstva“ za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije. Svečano uručivanje kofera djeci održalo se upravo na 19. Smotri dječjeg stvaralaštva u Vinkovcima, u nedjelju, 19. listopada 2014. iza revijalnog dijela Smotre. Društvo Naša djeca Zabok zahvaljujući sponzorima Limač shop i Ljekarne Vodolšak opremilo je dva kofera koji će razveseliti dvije djevojčice.

Zabočki mališani zajedno s volonterkama DND-a Sandrom Benčić, Marijom Gebert, Anjom Kolarić, Nikolinom Tustić, Matejom Štokan i Karmelom Herčko proveli su prekrasan dan u sunčanim Vinkovcima, prošetali gradom, posjetili Gradsku knjižnicu, uživali uz rijeku Bosut, družili se, te se sretni i puni dojmova vratili svojim kućama.

 

 

 

Odgovori