VJEŠTIČJE IGRE U ZABOKU – NEZABORAVNO VJEŠTIČJE DRUŽENJE ZA SVE GENERACIJE

Poznate „Vještičje igre“ koje Društvo „Naša djeca“ Zabok organizira povodom Noći vještica ušle su u svoje treće desetljeće

VJEŠTIČJE DRUŽENJE ZA SVE GENERACIJE
I ove je godine bilo puno vještičje zabave i smijeha na 21. Noći vještica u organizaciji Društva „Naša djeca“ Zabok u parku Milana Prpića. Mališani već nekoliko tjedana pripremaju kostime te su kreacije i maske svake godine sve maštovitije i maštovitije. Upravo iz tog razloga ove je godine proveden i izbor za Naj-pojedinačnu, Naj-grupnu i Naj-obiteljsku masku, a nagradu su dobili Plague doctor, Mrtvi u bijelom i Monster family. Cilj je da se djeca, a i roditelji, maskiraju u svoje omiljene „strašne“ likove te provedu vrijeme u zajedničkom druženju i igri.

VJEŠTIČJE IGRE
Za omiljene „Vještičje igre“ bio je veliki interes te se veliki broj djece uključio u igre koje su posebno kreirane u radionicama DND-a za ovaj vještičji događaj. Djeca su uživala u igrama: Prenošenje tikvica, Igra lampionima, Nahrani čudovište, Čudovišno kuglanje, Jahanje na metli i Vještičji hokej. Igre su osmišljene na način da sva djeca mogu u njima sudjelovati – od najmlađe dobi pa i oni najstariji koji se zateknu u parku, a volonterke DND-a su im na raspolaganju za upute i pomoć s rekvizitima.

VJEŠTIČJE RADIONICE
Niti ova godina nije mogla proći bez delicija iz vještičje kuhinje te se zahvaljujući kreativnim volonterkama i volonterima DND-a moglo degustirati pregršt muffina i lizaljki raznolikih oblika, boja i kroja koji su izazvali veliku znatiželju i interes zbog prigodnih dekoracija i slasnog okusa. Također, svatko si je za uspomenu na ovaj „nezaboravan događaj“ mogao odabrati prigodni magnetić, ogrlicu, plišanac, lampion ili vrećicu te se osvježiti vještičjim koktelima dok je za one koji se nisu stigli zamaskirati bilo organizirano oslikavanje lica.

HUMANITARNE VJEŠTICE
Sama manifestacija ima humanitarni karakter jer su sakupljeni dobrovoljni prilozi namijenjeni ljetovanju djece iz obitelji slabijeg materijalnog stanja koje se organizira u sklopu akcije „Grad Zabok – prijatelj djece“, a pokrenuto je još 2010. godine na inicijativu Dječjega gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND-a Zabok koji aktivno i sudjeluju u samoj manifestaciji. Veseloj i zabavnoj atmosferi doprinijeli su mnogobrojni volonteri i volonterke DND-a, ŠUDIGO-a, Udruge Gokul i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata KZŽ koji s velikim entuzijazmom daruju svoje slobodno vrijeme kako bi djeci uljepšali njihovo djetinjstvo i pravo na igru.

 

 

Komentari su zatvoreni.