U Zaboku održana Omladinska radna akcija u okviru projekta Društva Naša djeca Zabok „Omladinske brigade“

— Više od 30-ak mladih volontera i volonterki uključilo se u uređenje prostora Srednje škole Zabok

U okviru projekta „Transnacionalna mladinska iniciativa Mladinske brigade/Trans-nacionalna inicijativa mladih Omladinske brigade“ koje Društvo Naša djeca Zabok provodi kao partner slovenskoj udruzi mladih Društvo širjenja uporabnih znanj iz Krškog u okviru programa Mladi na djelu održana je Omladinska radna akcija u Srednjoj školi u Zaboku. Jedna od aktivnosti projekta je održavanje omladinskih radnih akcija, odnosno volonterskih akcija u oba okruženja s ciljem uključivanja mladih u život lokalne zajednice kroz volonterski rad.

Nekolicina mladih volontera i volonterki Volonterskog kluba Srednje škole Zabok s voditeljicom Anom Frgec od prošle godine aktivno je uključeno u projekt te istraživanje i prikupljanje podataka vezano uz Omladinske radne akcije koje razmjenjuju sa svojim kolegama iz Krškog. Zabočki volonteri već su dva puta bili u posjetu Krškom, a mladi iz Krškog su ove zime posjetili Zabok te su razmjenili znanja i iskustva vezana uz nekadašnje omladinske radne akcije.

Cilj projekta je da svaka grupa u svom okruženju održi jednu radnu akciju s mladim volonterima i volonterkama. Organizatori su se odlučili na uređenje unutrašnjosti Srednje škole Zabok na prijedlog volonterki Volonterskog kluba SŠ Zabok koje su uključene u sam projekt. Akciji se uz volonterke Društva Naša djeca Zabok odazvalo 30-ak mladih volontera i volonterki koji su uređivali unutrašnjost Srednje škole Zabok: oslikavali zidove, bojali klupe, stolice, vrata, rukohvate i galendere, družili se, zabavljali i na taj način napravili jednu korisnu i pozitivnu promjenu za svoju okolinu, a prostori Srednje škole Zabok će osvježeni dočekati novu školsku godinu.

Cilj ove omladinske radne akcije i volonterske inicijative bio je da se animira i okupi što veći broj mladih volontera i volonterki koji će doprinijeti pozitivnim promjenama u okruženju u kojem žive kako bi shvatili da svojim angažmanom mogu napraviti puno za svoju lokalnu zajednicu. Ovo je jedna od akcija u nizu koju je započeo Volonterski klub Srednje škole Zabok u suradnji s Društvom Naša djeca Zabok u okviru projekta Omladinske radne akcije koji se nastavlja i dalje te se planira još jedan posjet Krškom , a krajem godine i izložba fotografija.

 

 

 

 

 

Odgovori