SVEČANI SLAVLJENIČKI KONCERT ZABOČKIH MALIŠANA ZA 30. GODIŠNJICU

Velikim slavljeničkim koncertom, na kojem su nastupile sve generacije od osnutka s više od 100 izvođača, Zabočki mališani proslavili su 30. godišnjicu.

Na slavljeničkom koncertu Zabočkih mališana održanom u amfiteatru Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog bio je posebno svečano i emotivno, a uživali su mnogi: mame i tate, koji su i sami nekada pjevali u Mališanima, djedovi i bake koji su nekada slušali svoju djecu, a sada slušaju svoju unučad, a najviše izvođači – veliki i mali. One prve generacije zbora, prisjetile su se probi, vlastitih početaka, putovanja i koncerata, a sadašnje generacije predstavile su ono na čemu Mališani sada rade i jednostavno uživali.

Koncert je započeo igrom PIK PAK spas za mene te već legendarnim brojalicama En ten tini i Ringa ringa raja s kojima su se predstavili najmlađi dok su se hitovima poput Molba gljive muhare, Do nam želi dobar dan, Dobro jutro, Kad se male ruke slože priključile prve generacije zbora te s posebnim guštom otpjevali pjesme koje su odzvanjale čitavom dvoranom.

Svoju su podršku velikoj obljetnici dali glavna tajnica Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske Snježana Krpes, zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek i zamjenica župana Jasna Petek, koja je tom prilikom predsjednici DND-a Zabok Sonji Borovčak te tajnici Jasenki Borovčak uručila zahvalnicu za 30 godina postojanja zbora te za predanost i trud u organiziranim oblicima rada s djecom i mladima.

Početaka Zabočkih mališana prisjetila se i predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak. – Jako sam uzbuđena, prisjetila sam se dana kada smo osnovali Zabočke mališane prije 30 godina i upisivali prvu djecu u zbor, dali im priliku da pjevaju, da se druže i bave glazbom. Možete misliti koliko je pjevača prošlog kroz zbor u tih 30 godina i veliki je uspjeh da smo opstali. Zabočki mališani su jedna velika radost i brend ne samo Zaboka, nego i Županije, ali i Saveza DND-a koji su ponosni na nas – istaknula je Borovčak. Osvrnula se i na činjenicu kako DND Zabok ove godine obilježava 70 godina otkako je osnovan te uz Zabočke mališane ima brojne aktivnosti koje se teško provode bez adekvatnog prostora. Iz tog je razloga DND krenuo u donacijsku kampanju da zajedno sa svima: građanima, roditeljima, gospodarstvenicima, regionalnom i lokalnom samoupravom, pa i državom, sagradi Dječju PIK PAK kuću, prvu takvu u Hrvatskoj, u kojoj će biti prostor za organizirano slobodno vrijeme djece sa sadržajima dostupnima svakom djetetu i roditelju.

Središnji dio koncerta bio je posvećen autorskim pjesmama koje će se uskoro naći na novom albumu Mališana: Zabočki mališani, Samo volontiraj!, Lavlji jadi, Kiki fest, Himna DND-a, Lijepo Zagorje, Vještičje igre, Tvoj osmijeh i Djeca radoznala. Posebnost je u tome da su se već stalnim muzičarkama, korepetitoricama na klaviru Lidiji Jadek i Doris Tkalčević na violini priključili Magdalena Škreblin na klarinetu, Vid Kotarski na gitari i Antonio Hranić na kahonu te dodatno pojačali glazbenu izvedbu pjesama. Svojim je nastupom podršku velikoj obljetnici dao i nekadašnji član Zabočkih mališana Nikola Vranić poznatiji kao J. R. August koji nije krio oduševljenje koncertom, izvrsnim pjesmama i sjajnim izvedbama.

Voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak na kraju je zahvalila svim pjevačicama i pjevačima, muzičarkama i muzičarima koji su sudjelovali na koncertu kao i volonterkama i volonterima koji su pomagali u pripremama, jer bez velikog volonterskog angažmana ne bi bilo moguće organizirati ovako uspješan događaj. Također se osvrnula na izgradnju PIK PAK kuće koja će omogućiti da Zabočki mališani dobiju svoju dvoranu za probe jer su s obzirom na dugogodišnji rad i velike uspjehe koje imaju to i zaslužili te je pozvala sve da se priključe i doniraju za zajedničku PIK PAK kuću.

Koncert je završio ‘hit’ pjesmom Kad si sretan! u izvedbi svih generacija Zabočkih mališana i publike koja im se pridružila te ih svojim pljeskom pozvala na još jedan bis na kraju.

Komentari su zatvoreni.