Održana prva edukacija o „Menadžmentu volontera – uspostavljanje volonterskih programa u neprofitnim organizacijama“ u sklopu projekta „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje

Modul 1_12_09(1)U utorak 12. rujna u prostoru Centra za mlade KZŽ u Zaboku održan je prvi edukacijski modul o „Menadžmentu volontera – uspostavljanje volonterskih programa u neprofitnim organizacijama“ na kojem su sudjelovali predstavnici/ce organizacija civilnog društva i javnih ustanova iz Krapinsko-zagorske županije. Sudionici/ce su se upoznali s osnovnim pojmovima, mogućnostima, zakonskim okvirom volontiranja u RH, ciklusom menadžmenta volontera, poslovima koordinatora volontera te načinima vrednovanja i nagrađivanje volontera. Također, sudionici/ce su se educirali o organizaciji volonterskih akcija u svojim zajednicama te o planiranju volonterskog programa.
Edukaciju su vodile Jela Prgić Znika i Mateja Medlobi iz Volonterskog centra Zagreb te Margareta Mihalic iz ACT Grupe koje imaju dugogodišnje iskustvo u provođenju edukacija o menadžmentu volontiranja kao i organizaciji volonterskih aktivnosti te bogato iskustvo u provedbi školskog volontiranja.
Edukacije se odvijaju kroz dva modula koji se međusobno nadopunjuju. Drugi modul će se održati 10. listopada, a rezultirat će biti volonterski programi sukladno potrebama organizacije i same zajednice u okviru koje djeluju. U provedbi kreiranih volonterskih programa i aktivnosti pojedinim predstavnicima/cama – koordinatorima/cama volontera/ki bit će osigurana sustavna i kontinuirana pomoć i podrška.

Edukacija je održana u sklopu projekta „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor zajedno s partnerima Društvom „Naša djeca“ Zabok, Krapinsko-zagorskom županijom, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom koji je usmjeren na jačanje kapaciteta organizatora volontiranja za planiranje, kreiranje i provedbu kvalitetnih i održivih volonterskih programa. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Odgovori