ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA DND-a ZABOK

Društvo Naša djeca Zabok održalo je svoju godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su predstavljeni rezultati za prošlu godinu i plan aktivnosti za 2015. godinu. Skupštinu je otvorila i pozdravila sve prisutne predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak.

2014. godina bila je bogata raznolikim programima, projektima, akcijama i aktivnostima, a od kontinuiranih programa istaknuti su Logopedski kabinet, Igraonica „Kutić slikovnica“, Dječji forum, Dječje gradsko vijeće, Kreativne radionice, novoosnovana Plesna radionica i dječji zbor Zabočki mališani. Posebno su istaknuti projekti „Pruži mi priliku“ o siromaštvu i socijalnoj isključenosti kojeg su zajedno provodili Dječji forum i Dječje gradsko vijeće te novi ciklus projekta „Zdravo i fino“ koji  se provodi s Dječjim gradskim vijećem. Projekt „Zdravo i fino“ u 2014. godini dobio je financijsku potporu Krapinsko-zagorske županije te potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za školsku godinu 2014./2015., a osim radionica kuhanja s djecom vijećnicima, novitet u projektu je obrada vlastitog eko-vrta, snimanje pjesmica o zdravoj hrani i zdravlju te tiskanje plakata sa sloganima o zdravoj hrani koji su nastali na radionicama u Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog i radionicama Dječjeg gradskog vijeća. Uspješno je realiziran 3. KIKI Festival – Međunarodni festival dječjeg filma u suradnji s udrugom Gokul, gdje je kroz tri dana festivala prošlo preko 2000 djece, a sve ostale akcije i aktivnosti kao što su Dječji tjedan, igre na otvorenom, ljetovanje djece, Sveti Nikola i Djed Mraz, akcija „Za osmijeh djeteta u bolnici“ nisu zaostajale u svom uspjehu za svim prije navedenim projektima i programima. Jedan od posebno važnih događaja bila je organizacija 8. Susreta Gradova i općina prijatelja djece u Zaboku na kojem su se udružile sve snage koje rade s djecom i za djecu u gradu Zaboku i prikazana je paleta raznolikih aktivnosti i programa koji se nude djeci s posebnim naglaskom na volonterski rad u Akciji. Dobivanjem donacije na NIVEA natječaju „Neka odrastanje bude dječja igra“ uredio se prostor DND-a u staroj zgradi policije, a bez velikog angažmana mnogobrojnih volontera i volonterki ne bi bilo moguće realizirati sve navedene aktivnosti i projekte.

U 2015. godini nastavlja se s velikim brojem akcija, aktivnosti, programa i projekata, a obilježit će se 10 godina Dječjeg gradskog vijeća i 10 godina od dobivanja statusa „Grad Zabok-prijatelj djece“.

.

Odgovori