KONCERT ZABOČKIH MALIŠANA „POKAŽI ŠTO ZNAŠ“

Dječji zbor Društva Naša djeca Zabok Zabočki mališani u subotu 30. svibnja u dvorani Osnovne škole K.Š. Gjalskog održao je svoj godišnji koncert koji se svake godine tradicionalno održava u mjesecu Grada Zaboka

Zabočki mališani na svom godišnjem koncertu pod nazivom „Pokaži što znaš“ otpjevali su niz svojih omiljenih dječjih pjesama kao što su En ten tini, Šaljiva pjesmica, Združena slova, Naša lopta, Bubamara, Veseli vlak, Postolar, Magarac i Kukavica, Molba gljive muhare, Pipi duga čarapa, Dobro jutro, Himna zadrugara te Smiješna pjesma s kojom su nedavno nastupili na Hrvatskoj radioteleviziji u humanitarnoj emisiji „Uz nas niste sami“. Na koncertu „Pokaži što znaš“ predstavila se i novoosnovana mlađa plesna radionica DND-a Zabok s koreografijom „Plaža“ koju je osmislila voditeljica Tanja Zrinski te mladi glazbenici i glazbenice, polaznici Osnovne glazbene škole K.Š. Gjalskog Zabok koji su ujedno i članovi Dječjeg gradskog vijeća DND-a Zabok.

Zabočki mališani predstavili su nove autorske pjesme nastale u okviru projekta „Zdravo i fino“ DND-a Zabok koji se provodi s Dječjim gradskim vijećem. Već nekoliko mjeseci intenzivno se radilo na pisanju tekstova, uglazbljivanju, aranžiranju i snimanju te se na koncertu izvelo nekoliko pjesmica o zdravoj hrani pod nazivom Juha, Zdravi deserti, U eko vrtu i Zdravo puno više. Izlazak novog CD-a „Zdravo i fino“ s pjesmama koje promoviraju zdravu prehranu, zdrave stilove života i zdravlje djece očekuje se tijekom ljeta, a njegova promocija planira se u jesen.

Zabočki mališani i dalje njeguju svoj prepoznatljivi stil pjevanja uživo, uz klavirsku pratnju Lidije Jadek i voditeljsku palicu Jasenke Borovčak. Za sam kraj koncerta, na bis, zajedno s publikom izveli su već antologijsku pjesmu „Kad si sretan“.

Odgovori