IZLOŽBA – „OMLADINSKE BRIGADE/OMLADINSKE RADNE AKCIJE“

Društvo Naša djeca Zabok i udruga Gokul u okviru projekta Trans-nacionalna inicijativa mladih „Omladinske brigade“ koji Društvo Naša djeca Zabok provodi kao partner slovenskoj udruzi Društvo širjenja uporabnih znanj iz Krškog u okviru programa Mladi na djelu u suradnji s Volonterskim klubom Srednje škole Zabok organizirali su izložbu „Omladinske brigade/Omladinske radne akcije“ u Gradskoj knjižnici K.Š. Gjalski Zabok.

Izložba prikazuje nekadašnje omladinske brigade i omladinske radne akcije u Sloveniji i Hrvatskoj te volonterske akcije koje su se provodile u okviru Projekta s Volonterskim klubom Srednje škole Zabok i mladima iz Krškog. Upravo zahvaljujući nekadašnjim „akcijašima“ gradonačelniku Ivanu Hanžeku, Josipu Horvatinu i Josipu Puhu, koji su pomogli prilikom istraživanja i ustupili svoje fotografije, dobivene su vrijedne informacija koje su i prilikom otvorenja izložbe podijelili sa srednjoškolcima i ispričali neke od svojim anegdota i lijepih sjećanja i uspomena s radnih akcija.

Cilj Projekta bio je je širenje ideje volonterstva u lokalnoj zajednici kroz  istraživanje o nekadašnjim omladinskim brigadama i omladinskim radnim akcijama, organiziranje volonterskih akcija u Sloveniji i Hrvatskoj kako bi potaknuli mlade da se uključe u život lokalne zajednice kroz volonterski rad. Nakon više od godinu dana druženja mladi koji su bili uključeni u projekt napravili su značajne promjene u svojim sredinama, stekli nova znanja i iskustva koja će širiti među svojim vršnjacima te se stvorila jedna nova mlada snaga koja će širiti dobru energiju u svojoj lokalnoj zajednici.

 

Odgovori