IZLOŽBA DND-a ZABOK NA OTVORENOM – DJEČJA PRAVA NAŠA SU FURKA!

Ove je godine Društvo „Naša djeca“ Zabok , s članicama i članovima Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta izradilo mural pod sloganom „DJEČJA PRAVA NAŠA SU FURKA!“

2Povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta, odnosno Međunarodnog dana dječjih prava koji se obilježava 20. studenoga, ove se godine Društvo „Naša djeca“ Zabok odlučilo na osmišljavanje izložbe na otvorenom i to na betonskom zidu ispred stare zgrade policije u kojoj se nalaze prostorije DND-a Zabok.

Kreatorica izložbe je članica Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma Sara Premerl Peštaj uz mentorstvo voditeljice likovno-kreativnih radionica Ane Kaić Lacković koje su bile inspirirane radovima američkog grafiti umjetnika Keitha Haringa. Mural pod sloganom „Dječja prava naša su furka!“ ističe upravo dječja prava i obaveze kojima se djeca intenzivno bave u DND-u Zabok. Po ideji kreatorice, kroz crteže u muralu proteže se i skriva lik mačke jer su se ove godine djeca posvetila i temi zaštite te prava životinja. U samoj izvedbi oslikavanja murala sudjelovali su forumašice i forumaši, dječje vijećnice i vijećnici DND-a te kroz odgoj za volontiranje doprinijeli uljepšavanju svoga grada.

Posebno nas je razveselilo što se u akciju oko čišćenja i pripremanja zida za oslikavanje pridružila Policijska uprava Krapinsko-zagorska. Ovo je primjer načina na koji zajedničkim snagama možemo pokrenuti mnoštvo dobrih i pozitivnih stvari te doprinosimo stvaranju humanije i aktivnije zajednice. Naša je akcija naišla na pozitivne reakcije i sretni smo što svi koji borave u našoj zgradi sada dolaze s osmijehom.

Odgovori