FOODIVA U AKCIJI – KRATKI ANIMIRANI FILM DND-a ZABOK U PROJEKTU „ZDRAVO I FINO“

Premijera kratkog animiranog filma „FOODIVA U AKCIJI“ o superjunakinji FOODIVI koja uči djecu zdravoj prehrani i zdravom životu održana je u prostorijama Društva „Naša djeca“ Zabok za djecu koja su ga i izradila.

S djecom, članovima i članicama Dječjega gradskog vijeća i Dječjeg foruma sudionicima projekta „Zdravo i fino“ tijekom ljeta napravljen je scenarij za kratki film, osmišljeni su likovi i maštovite scene te su djeca tri dana boravila u Školi animiranog filma u Čakovcu. Zajedno s voditeljicama ŠAF-a i DND-a Zabok Jasminkom Bijelić Ljubić, Mateom Barić, Janom Borovčak, Zvjezdanom Balija i Jasenkom Borovčak kreirala su i animirala svoju priču o superjunakinji FOODIVI koja uči djecu zdravoj prehrani i zdravom životu, a naslovili su ga „FOODIVA U AKCIJI“. Djeca su oduševljena svojim kratkim animiranim filmom i zaključila da bi bilo dobro da ga vidi što više djece, što je i cilj da se kroz ovaj filmić promovira zdrava prehrana, usvajanje zdravih prehrambenih navika i zdravih stilova života u djece i mladih. Film će se prijavljivati na razne dječje filmske festivale u Hrvatskoj, ali i u svijetu te će se prikazivati i prilikom promocije projekta „Zdravo i fino“.

FOODIVA U AKCIJI

 Mala turneja – promocija projekta „Zdravo i fino“

Također, tijekom ljeta, upravo poput svoje superjunakinje, djeca, volonteri i voditelji projekta „Zdravo i fino“ prokrstarili su jednim dijelom Hrvatske. Posjetili su 5. Happyfest u Popovači i  Društva „Naša djeca“ u Varaždinu, Slatini, Opatiji, Kutini, Gospiću te promovirali projekt „Zdravo i fino“ kroz radionicu zdrave prehrane te oduševili djecu i odrasle.

Izdvajamo dječje poruke:

„Ova radionica mi je bila odlična jer smo kroz nekoliko igara naučili nove riječ te si osvijestili koliko je zdrava prehrana bitna te smo naučili kako postići zdravlje“.

„Mislim da je lijepo to što „Zdravo i fino“ ide po Hrvatskoj i motivira djecu da se hrane zdravo i da budu veseli jer je to isto zdravo za naše tijelo“.

Odgovori