ZABOČKI MALIŠANI NASTUPILI NA SMOTRI DJEČJEG STVARALAŠTVA U POREČU

Zabočki mališani, dječji zbor Društva Naša djeca Zabok nastupio je na 21. Smotri dječjeg stvaralaštva Saveza društava Naša djeca Hrvatske „Radost, igra i stvaralaštvo djece“ koja se ove godine od 20. do 22. listopada održala u Poreču u organizaciji DND-a Poreč

321. Smotra dječjeg stvaralaštva okupila je 20 Društava Naša djeca iz čitave Hrvatske: Bakra, Čakovca, Čazme, Karlovca, Koprivnice, Kutine, Križa, Lekenika, Našica, Ogulina, Požege, Pule, Rajića, Ravne Gore, Stubičkih Toplica, Šibenika, Tuhlja, Umaga, Varaždina, Zaboka. Djeca sa svojim voditeljima predstavila su mnoštvo različitih aktivnosti kojima se bave u svoje slobodno vrijeme. Smotra je započela u petak izložbom dječjih likovnih radova i svečanim otvaranjem Smotre, a u subotu su se na pozornici djeca predstavila recitacijama, monolozima, scenskim i lutkarskim igrama, narodnim, klasičnim i suvremenim plesovima te vokalnim izvedbama i zborovima. Djeca su također sudjelovala u radionici izrade istarske etno lutke, obilasku grada Poreča te u discu za djecu koje im je organizirao domaćin – Društvo Naša djeca Poreč.

Zabočki mališani na Smotri su izveli tri pjesme: Čaj, Kraljica jabuka i Himnu DND-a te na taj način promovirali svoje autorske uratke uz klavirsku pratnju Lidije Jadek, pratnju na violini Doris Tkalčević i dirigentsku palicu Jasenke Borovčak. Svojom izvedbom i pratnjom u ovom sastavu s klavirom i violinom oduševili su publiku, ali i stručni žiri koji je dijelio samo pohvale za način pjevanja, usklađenost, dobru intonaciju te veselje s kojim djeca pjevaju i uživaju u svakom tonu. Posebno veliku pozornost publike i stručnog žirija izazvala je Himna DND-a koja svojim tekstom upravo opisuje sve ono što mi DND-ovci radimo – rekla je voditeljica Zabočkih mališana s nadom da će Himnu DND-a preuzeti sva Društva Naša djeca u Hrvatskoj te ju s ponosom pjevati u svojim sredinama. Upravo iz tog razloga Himna DND-a izabrana je za završnu svečanost Smotre, a Zabočki su mališani još jedanput pokazali i dokazali svoju kvalitetu, a prije svega napredak ne samo u izvedbi nego i svojim vlastitim autorskim pjesmama koje opisuju upravo ono što se radi u gradu Zaboku.

Zabočki mališani zajedno s volonterkama DND-a Sandrom Benčić, Lorenom Benko, Janom Borovčak, Anjom Kolarić, Doris Tkalčevič, Lidijom Jadek i Jasenkom Borovčak zahvaljujući financijskoj podršci Grada Zaboka proveli su prekrasna i vesela tri dana u Poreču, družili se, zabavljali, igrali, nastupali i puni pozitivnih dojmova vratili se u Zabok sa željom da što prije opet negdje otputuju.

 

 

Odgovori