ZABOČKI MALIŠANI NASTUPILI NA SMOTRI DJEČJEG STVARALAŠTVA U NAŠICAMA

Zabočki mališani, dječji zbor Društva Naša djeca Zabok nastupio je na 20. Smotri dječjeg stvaralaštva Društava Naša djeca Hrvatske „Radost, igra i stvaralaštvo djece!“ koja se ove godine od 6. do 8. svibnja održala u Našicama. 

IMG_9272

Na Smotri u Našicama sudjelovalo je 25 Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske koji su pokazali mnoštvo različitih aktivnosti kojima se djeca bave u svoje slobodno vrijeme. Djeca su se predstavila s likovnim radovima, recitacijama, monolozima, scenskim i lutkarskim igrama, narodnim, klasičnim i suvremenim plesovima te zborovima.

Zabočki mališani izveli su 3 pjesme: Lovcu te pjesme Juha i Ne treba nam šećer i na taj promovirali svoj autorski CD Zdravo i fino, uz klavirsku pratnju Lidije Jadek i dirigentsku palicu Jasenke Borovčak. Svojom izvedbom oduševili su publiku, ali i stručni žiri. Ocjena žirija bila je: „Savršeni nastup, sadržaj pjesama, predivni tekstovi s namjerom, djeca koja to osjećaju i znaju što pjevaju, intonirani, usklađeni, fantastični.“ Još jedanput smo pokazali i dokazali svoju kvalitetu, a prije svega napredak ne samo u izvedbi nego i svojim vlastitim autorskim pjesmama koje su nastale u sklopu projekta „Zdravo i fino“.

Zabočki mališani zajedno s volonterkama DND-a Zvjezdanom Balija, Sandrom Benčić i Lorenom Benko proveli su prekrasan dan u sunčanim Našicama, prošetali gradom, posjetili dvorac Pejačević, družili se, igrali te se sretni i puni dojmova vratili svojim kućama.

 

Odgovori