USUSRET 10. JUBILARNOM KIKI FESTIVALU

Djeca su učila: „Kako gledati film?“

1U popratnom programu i ovogodišnjeg KIKI festivala koji će svoj 10. rođendan proslaviti u listopadu, Društvo „Naša djeca“ Zabok i udruga Gokul organizirali su edukativan set radionica „Kako gledati film“.

Ovogodišnji predavač, već poznat suradnik KIKI festivala, bio je filmski kritičar Nino Kovačić.
Kroz trodnevnu radionicu u vrijeme praznika, desetero klinaca imalo je priliku upoznati se sa začecima filmske umjetnosti, filmskim žanrovima, analizom i interpretacijom filma, ulogom filmskih sredstava te mnogim drugim pojmovima filmskog leksika. I ove su se godine okupila djeca – polaznice i polaznici radionice iz cijele Krapinsko-zagorske županije s obzirom na to da jedino za vrijeme KIKI-ja su djeci dostupni ovakvi filmski edukativni sadržaji.
Predavač je u suradnji s djecom raspravio što je sve u nekom filmu bitno osim radnje, koja zanimanja i procese vežemo za film, kao i pitanje očekivanja i dojmova koje na njih filmovi ostavljaju. Za uložen trud, djeca su kroz evaluaciju radionice jednoglasno odlučila predavača nagraditi odličnom ocjenom. Jedna je to u nizu edukativnih radionica koje djeca imaju priliku posjetiti te stečenim znanjem osigurati svoje mjesto u KIKI žiriju.

Odgovori