SVETI NIKOLA U ZABOKU

Već tradicionalno svake godine Sv. Nikola posjeti djecu grada Zaboka pa je tako bilo i ove godine te je razveselio mališane u Dječjem vrtiću Zipkica i Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog prigodnim poklonima. Zahvaljujući uspješnoj suradnji DND-a Zabok sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok koja se svake godine uključi u izradu prigodnih čizmica ili vrećica ove godine su sva djeca dobila od Svetog Nikole vrećice sa slatkišima koje kasnije mogu koristiti i u neke druge svrhe. Društvo Naša djeca Zabok za polaznike Male škole, Igraonice i svu ostalu djecu grada u Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog pripremilo je prigodan program u kojem su učestvovali učenici 4. b razreda OŠ K.Š. Gjalskog, mlađa dječja folklorna grupa KUD-a Zabok i Zabočki mališani – dječji zbor DND-a Zabok. Zajedno su recitacijama, plesom i pjesmom dozvali Svetog Nikolu koji ih je darivao prigodnim poklonima.


Sv. Nikola posjetio i Odjel za pedijatriju OB Zabok

Zahvaljujući Društvu Naša djeca Zabok Sveti Nikola je i ove godine posjetio dječji odjel županijske bolnice. Pun hodnik zabočke pedijatrije pjesmom Sveti Niko svijetom šeta pozdravio je dragog gosta koji početkom prosinca najmlađima prvi donosi slatke darove. Ozarenih lica djeca su znatiželjno promatrala njegovu kapu i bijelu bradu, a on marljivo dijelio slatkiše i poklon vrećice. Učenici 4.b razreda Osnovne škole K.Š. Gjalskog pripremili su zanimljivu recitaciju o željama koje su uputili Svetom Nikoli te ispričali Priču o cipelama koju su popratili slikovnicom koju su sami izradili.
Sveti Nikola pozdravio se s djecom i obećao da će doći i sljedeće godine. Njegovo zvonce još se neko vrijeme moglo čuti na hodnicima zabočke bolnice jer se Svetom Niki raduju i mali i veliki.

 

Odgovori