Predstavljanje projekta „Zdravo i fino“ DND-a Zabok u OŠ K.Š. Gjalskog

U sklopu 3. ciklusa projekta „Zdravo i fino“ Društva Naša djeca Zabok koji se provodi s Dječjim gradskim vijećem, jedna je od aktivnosti vršnjačka edukacija koja je započela u Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog Zabok.

img_1858Dječje vijećnice i vijećnici Eva Vrgoč, Dora Vranić, Nika Augustinović, Lada Iveković, Sara Tršinski i Igor Jadan u 2., 3. i 4. razredu OŠ K.Š. Gjalskog  predstavili su, krajem studenog 2016., projekt „Zdravo i fino“ te prenijeli djeci znanja i iskustva koja su stekli kroz radionice zdravoga kuhanja i stručnih predavanja o zdravoj prehrani, usvajanju zdravih prehrambenih navika, temeljima zdravlja u svakodnevnom životu te uzgoju zdravih namirnica. Također su svojim vršnjacima pokazali zdrava jela koja su oni uz pomoć voditeljice kuhanja Snježane Krpes i odraslih volonterki DND-a Zabok pripremili u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok, a u 2. ciklusu projekta izdane su dvije kuharice: Kuharica „Zdravo i fino“ i „Jela zdrava i fina – proljeće, ljeto, jesen, zima“ s CD-om Zdravo i fino te su sudjelovali u snimanju spota za pjesmu „Ne treba nam šećer“.

Cilj je ove prezentacije da se djeci kroz kreativne radionice, igre, asocijacije, kviz i razgovor osvijesti važnost zdrave prehrane i usvajanja zdravih prehrambenih navika, kao i važnost tjelesnog kretanja, a sigurno je da im je puno interesantnije kada im to prezentiraju njihovi vršnjaci. Projekt „Zdravo i fino“ nastavljen je zahvaljujući financijskoj podršci Krapinsko-zagorske županije, a planiraju se i daljnje prezentacije u Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog Zabok, ali i drugim školama u Krapinsko-zagorskoj županiji – rekla je voditeljica projekta „Zdravo i fino“ Jasenka Borovčak.

 

 

 

 

Odgovori