Likovi iz priče „Leopard i dječak“ oživjeli u Bajkaonici

Predstavljanjem ilustrirane slikovnice, pobjedničke priče „Leopard i dječak“ koju su pisala djeca iz DND-a Zabok obilježeno završno događanje ovogodišnjeg projekta društvene odgovornosti „Neka odrastanje bude dječja igra“

NIVEA_CSR39Predstavljanjem limitiranog izdanja ilustrirane slikovnice „Leopard i dječak“ u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu, završio je ovogodišnji projekt društvene odgovornosti „Neka odrastanje bude dječja igra“ kojem je glavna tema bila pripovijedanje, a koji NIVEA i Savez društava Naša djeca Hrvatske provode već četvrtu godinu u mnogim gradovima i općinama u Hrvatskoj.
U okviru aktivnosti u posebno osmišljenom kutku za pripovijedanje Bajkaonici, nastale su i nezaboravne priče koje su ispričala djeca iz Društava Naša djeca. Na nagradnom NIVEA natječaju za najljepšu priču, s najviše glasova djece i odraslih odabrana je priča „Leopard i dječak“, koju su osmislila djeca iz Društva Naša djeca Zabok – Barbara Gregurić, Sara Tršinski, Mirna Videk, Tihana Dugorepec, Sara Balen i Ivan Gregurić s voditeljicom Zvjezdanom Balija. Poznata hrvatska ilustratorica i animatorica Ivana Guljašević Kuman oživjela je svojim maštovitim ilustracijama leoparda i dječaka Zvonkeca, a glumac Zijah Sokolović dao im je glas i ispričao njihovu priču o prijateljstvu.

Teatar Poco Loco, umjetnička organizacija koja okuplja profesionalne glumce, glazbenike, redatelje, dramaturge, vizualne umjetnike i dramske pedagoge u svrhu istraživanja novih izričaja u kazalištu za djecu i mlade, ekskluzivno je udahnula život glavnim protagonistima priče, leopardu i dječaku Zvonkecu.

Kao poseban doprinos društvu i obiteljima diljem Hrvatske, u sklopu projekta pokrenut je i proces verifikacije programa pripovijedanja pri Agenciji za odgoj i obrazovanje te priprema priručnika za voditelje Bajkaonice. Verifikacija podrazumijeva dugoročnu održivost programa koji se može razvijati i provoditi na području cijele Hrvatske, uključujući škole, vrtiće, knjižnice, bolnice te daljnje ulaganje sredstava kroz projekte resornih ministarstava znanosti, obrazovanja, kulture, demografije, obitelji, mlade i socijalne politike.

Na završnom događanju „Neka odrastanje bude dječja igra“ u ime NIVEA-e prisutne je pozdravila Magdalena Mlinar Blaić, dopredsjednica Saveza DND-a Hrvatske Sonja Borovčak zahvalila je NIVEA-i na ovoj dugogodišnjoj podršci, a uz djecu iz Zaboka, kreatore priče „Leopard i dječak“, završnom su događanju prisustvovali volonteri i volonterke DND-a Zabok Zvjezdana Balija, Silvija Dugorepec, Jana Borovčak, Neda Novosel, Sandra Benčić, Andreja Šagud, Vjekoslav Flegar i Jasenka Borovčak.

Odgovori