KONCERT ZABOČKIH MALIŠANA

Zabočki mališani, dječji zbor Društva „Naša djeca“ Zabok u subotu 1. lipnja u prepunoj dvorani Osnovne škole K.Š. Gjalskog održao je svoj tradicionalni godišnji koncert koji se svake godine održava povodom Dana grada Zaboka, a pridružili su im se Lutkari OŠ

IMG_8475Nezaobilazno događanje u mjesecu grada Zaboka, svakako je godišnji koncert Zabočkih mališana koje uvijek dođu podržati zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek pa je tako bilo i ovoga puta. Predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak zahvalila je Gradu Zaboku koji daje potporu aktivnostima DND-a i svakako roditeljima, djedama i bakama koji vode djecu na probe pa je ovaj koncert također posvećen i svima njima.

Zabočki su mališani svoj koncert započeli s pjesmom koja je definitivno obilježila ovo promjenjivo proljeće, a to je pjesma „Kišica“ te su dalje nastavili u zdravom tonu. Na ovom koncertu su im se pridružili „Lutkari“ Osnovne škole K.Š. Gjalskog  s učiteljicama Ljiljanom Mokrovčak i Ružom Novak s kojima DND Zabok surađuje već dugi niz godina. Posebno za ovu prigodu, a u sklopu projekta „Zdravo i fino“, pripremili su predstave o povrću i voću „Gusjenica“ i „Voćna salata“ te oduševili svojim lutkarskim improvizacijama sve prisutne, a Zabočki mališani su popratili njihov nastup svojim autorskim pjesmama s CD-a Zdravo i fino „Kad biljke skupa rade“, „Kraljica jabuka“, „Zelenko“ i „Ne treba nam šećer“. Na samom ulazu u dvoranu također je bila postavljena izložba radova učenika OŠ K.Š. Gjalskog i djece iz Dječjeg vrtića Zipkica nastalih u sklopu projekta „Zdravo i fino“.

Zabočki mališani pokazali su svoja pjevačka umijeća i u pjesmama „Postoji jedan“, „Mačak vragoljačak“, „Pipi Duga Čarapa“, „Smiješna pjesma“, a nije izostala i jedna praizvedba s pjesmom „Lavlji jadi“ te sad već posebno popularne pjesme „Samo volontiraj!“ i „Himna DND-a“ koje su omiljene među malim pjevačicama i pjevačima, kao što su i najavili voditelji programa, Lana Repovečki i Luka Tisanić, članovi Dječjega gradskog vijeća DND-a Zabok.

Uigrani tandem korepetitorica, Lidija Jadek na klaviru i Doris Tkalčević na violini, pratile su Zabočke mališane na koncertu, ali i one same su se predstavile skladbom Canzonetta Dore Pejačević te zaslužile gromoglasan aplauz.

Finale na kraju bio je u izvedbi pjesme „Kad si sretan“ svih izvođača, ali i publike te je pao i bis za kraj. Ali to nije sve, jer su organizatori pripremili zdravi i fini domjenak, a sve u skladu sa samim programom koncerta pa su u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok ispekli zdravi čokoladni kolač te kakao kuglice s datuljama i orasima. Bilo je tu i tostiranih sjemenki suncokreta i badema, kukuruznih tortilja, jagoda, trešnji i domaćeg soka od jabuke „Zdravko“, a bez marljivih volonterki i volontera DND-a Zabok također ovaj koncert ne bi bio tako uspješan – rekla nam je voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak, koja nije krila zadovoljstvo održanim koncertom te istaknula poruku jedne mame „Hvala za ovo čudo danas, bili ste divni, svaka čast!“

 

 

Odgovori