IZBORI ZA VI. SAZIV DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA GRADA ZABOKA

Eva Vrgoč postala nova dječja gradonačelnica, a Doris Tkalčević njezina zamjenica
1

Listopad je već tradicionalno u Zaboku, svake dvije godine, rezerviran za izbore novih gradonačelnika/ca i njihovih zamjenika/ca i to onih najmlađih i najkreativnijih, djece. Prošlog je četvrtka održana prva sjednica zabočkog Dječjeg gradskog vijeća u VI. mandatu te izbori za dječjeg gradonačelnika, odnosno dječju gradonačelnicu.

U društvu zabočkog gradonačelnika Ivana Hanžeka, Pročelnice Natalije Gretić, predsjednice DND-a Sonje Borovčak i tajnice Jasenke Borovčak dvije su kandidatkinje za dječju gradonačelnicu iznijele svoje programe koje bi voljele ostvariti u dvogodišnjem mandatu. Doris Tkalčević i Eva Vrgoč predstavile su svoje programe na osnovi kojih su dječji vijećnici izabrali Evu za dječju gradonačelnicu, a  Doris za njenu zamjenicu. I jedna i druga predstavile su jako zanimljive  i zrele programe koji će se u konačnici dogovorno zajedno s ostalim vijećnicima na sljedećoj sjednici ukomponirati u Program rada Dječjeg gradskog vijeća Grada Zaboka koje će potvrditi Gradsko vijeće.

Obje su kandidatkinje u svom programu istaknule problem nasilja među djecom u svim oblicima, a posebno na internetu. Eva je istaknula kako bi pokrenula glazbene radionice za djecu koja nisu u mogućnosti polaziti glazbenu školu, a žele naučiti nešto više o svijetu glazbe. Vezano uz izgled grada predlaže oslikavanje zidova na mjestima gdje je to moguće, na isti način kao što je oslikan zid u ulici Matija Gupca, na putu do osnovne škole. Doris je predložila nastavak projekta „Zdravo i fino“ u kojeg bi se mogla uklopiti aktivnost „Zdravlje na  1. mjestu“ s ciljem edukacije djece i odraslih o važnosti zdravlja i kako se brinuti o svom tijelu na prirodan način, bez uporabe lijekova. Ovo su samo neki od prijedloga novoizabrane dječje gradonačelnice i njene zamjenice koje će se još dodatno razrađivati na sljedećoj sjednici DGV-a zakazanoj za početak studenoga.

Predsjednica DND-a Sonja Borovčak istaknula je važnu ulogu Dječjega gradskog vijeća jer svojim prijedlozima i idejama pomaže u kvalitetnijem životu djece i ostvarenju njihovih potreba te svojim aktivnim angažmanom djeca se odgajaju se da učine pozitivne promjene u svom gradu.

Svojoj je kolegici Evi i njenoj zamjenici Doris čestitao gradonačelnik Ivan Hanžek uz riječi da se ponosi na sva ostvarenja Društva Naša djeca Zabok i Dječjega gradskog vijeća i da su njegova vrata uvijek otvorena za sve prijedloge, aktivnosti i projekte koji se rade za poboljšanje života djece u gradu Zaboku pogotovo kada inicijativa dolazi od same djece.

 

Odgovori