„Hrvatska volontira!“ uspješno završila u Zaboku

U Zaboku je vrlo uspješno obilježen Međunarodni dan mira  i manifestacija „Hrvatska volontira!“ pod sloganom Volontiraj – budi promjena. Prigodna akcija povodom tog dana održana je u zabočkom Parku Milana Prpića u organizaciji Društva Naša djeca Zabok u okviru završetka projekta „Poboljšajmo parkove u gradu“ kojim se cijelo ljeto uređivalo i bojalo dječja igrališta u gradu Zaboku, a vrhunac je doživjelo prošlog petka u Parku Milana Prpića.

Pod sloganom „Hrvatska volontira“ u prijepodnevnim satima okupilo se mnoštvo mladih volontera i volonterki koji su željeli ukazati na važnost volontiranja u društvu. Osim volonterki DND-a Zabok okupilo se preko 50 volontera i volonterki, članova Volonterskih klubova Srednje škole Zabok, Gimnazije Antuna Gustava Matoša i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću koji su zajedničkim snagama uredili park za najmlađe te obojili sprave za igranje.

Zadovoljni odazivom volontera, ali i građana koji su došli podržati akciju, bili su svi, posebno organizatori ovakve vrijedne akcije – Društvo Naša djeca Zabok, Udruga Mraz, Mreža udruga Zagor i Volonterski klubovi spomenutih srednjih škola, kao i njihovi voditelji. Akciju je poduprla Krapinsko-zagorska županija i Grad Zabok te su volontere i volonterke došli podržati zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, zamjenica gradonačelnika Nevenka Gregurić te Županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak.

U poslijepodnevnim satima na prigodnim info-štandovima svi zainteresirani mogli su se upoznati s pojmom volontiranja i različitim udrugama koje pružaju takvu vrstu aktivnog građanskog sudjelovanja te radom različitih zagorskih udruga. Udruga Mraz i Mreža udruga Zagor kroz akciju Proaktiv promovirala je zaštitu životinja, a članovi i članice Dječjeg foruma „Bonkasy“ i Dječjeg gradskog vijeća DND-a Zabok također su se priključila akciji crtajući životinje po igralištu u parku te promovirajući „drvo mira“.

Druženje je potrajalo do večernjih sati kada je održan mali rock koncert na otvorenom nastupom bendova Violet Rejecta  i Flying Rabbita.

Pogledajte kako nam je bilo!!

 

 

Odgovori