Društvo Naša djeca Zabok uključilo se u obilježavanje Svjetskog dana bolesnika u Općoj bolnici Zabok

DND Zabok sa svojim programima Dječjeg foruma Bonkasy i Dječjeg gradskog vijeća marljivo su nekoliko tjedana izrađivali prigodne crteže povodom Svjetskog dana bolesnika kako bi uljepšali taj dan svim bolesnicima koji se nalaze u bolnici.

Svi ležeći pacijenti OB Zabok na Svjetski dan bolesnika primili su mali znak pažnje, poruku Bolnice istaknutu na poleđini prekrasnih rukom oslikanih ukrasnih papira. Glavni kreatori bila su djeca iz Društva Naša djeca Zabok, a njima se priključila i supruga djelatnika OB Zabok, Verica Čačko koja je svojim maštovitim cvjetovima od papira daru dala dodatnu draž.

Na sam dan bolesnika djeca  i članovi Društva Naša djeca Zabok zajedno sa županicom Krapinsko-zagorske županije Sonjom Borovčak posjetili su najmlađe pacijente OB Zabok smještene na Odjelu za pedijatriju.

Krapinsko-zagorska županija već tradicionalno obilježava Svjetski dan bolesnika i ponosna je na sve svoje zdravstvene djelatnike. Osobito smo ponosni na ono što smo učinili za naše najmlađe. Ovo nije klasičan bolnički odjel, već mjesto gdje smo, zahvaljujući zajedničkim naporima kroz akciju Za osmijeh djeteta u bolnici, postigli respektabilne uvjete liječenja, a roditeljima omogućili da dvadeset i četiri sata borave uz svoje dijete-rekla je Sonja Borovčak predajući dar Županije, košaru prepunu voća.

Društvo Naša djeca Zabok ovom je prilikom Pedijatriji darovalo paket likovnog pribora kako bi se djeca mogla kreativno izražavati na brojnim radionicama koje DND Zabok organizira.

Voditeljica Odjela za pedijatriju Andreja Filija zahvalila je na darovima te zaželila da se mali pacijenti i njihovi roditelji na Odjelu osjećaju sigurno i ugodno te da im boravak potraje što kraće. Ravnatelj Opće bolnice Zabok Ivan Švajger predao je zahvalnice za sudjelovanju u obilježavanju Dana bolesnika tajnici DND-a Zabok Jasenki Borovčak i Verici Čačko koje su istaknule kako im je osmijeh pacijenata najveća nagrada.

 

 

Odgovori