Društvo Naša djeca Zabok u novom projektu s mladima iz Krškog

 

Društvo Naša djeca Zabok partner je slovenskoj udruzi mladih Društvo širjenja uporabnih znanj u okviru programa Mladi na djelu s projektom „Transnacionalna mladinska iniciativa Mladinske brigade/ Trans-nacionalna inicijativa mladih Omladinske brigade“. Društvo Naša djeca Zabok u projektne aktivnosti je uključilo Građansku organizaciju za kulturu-GOKUL i Volonterski klub Srednje škole Zabok s kojima ima izuzetno dobru suradnju.                        

Projekt Omladinske brigade provodi se u Sloveniji i Hrvatskoj te uključuje 16 mladih koji će projektne aktivnosti provoditi u Krškom i Zaboku, uspoređivati rezultate, izmjenjivati iskustva i učiti jedni od drugih. Projekt je započeo 1. rujna 2012. godine i traje do 31. prosinca 2013. godine.

Glavni cilj projekta je širenje ideje volonterstva u lokalnoj zajednici kroz  istraživanje o omladinskim brigadama iz 1970-tih, kada su bile veoma aktivne u oba okruženja. Svaka grupa će pokušati pronaći pisane dokumente iz tog vremena vezane uz omladinske brigade, a nakon toga će svaka pokrenuti svoju volontersku inicijativu. Svaka od njih u svom će gradu organizirat  jednu volontersku akciju, a jednu veliku zajedničku volontersku akciju organizirat će u Krškom. Na kraju projekta organizirat će se izložba fotografija koja će biti predstavljena u Krškom i Zaboku.

Grupa mladih iz Zaboka, njih 8-ero s voditeljicom Volonterskog kluba SŠ Zabok Anom Frgec, Anjom Kučko i Nenadom Borovčakom iz Gokula te Jasenkom Borovčak tajnicom DND-a Zabok prošli vikend je boravila u Krškom na susretu mladih kako bi se upoznali i planirali predstojeće aktivnosti u okviru zajedničkog projekta.

Ovim projektom želi se mlade potaknuti da se uključe u život lokalne zajednice kroz volonterski rad, a na taj način će stjecati nova znanja i iskustva te ih širiti među svojim vršnjacima. Isto tako stvorit će se jedna nova mlada snaga koja će širiti dobru energiju u svojoj lokalnoj zajednici, ali i suradnju između gradova Krško-Zabok.

 

Odgovori