Društvo Naša djeca Zabok sudjelovalo na 7. Sajmu zdravlja

Društvo Naša djeca Zabok sudjelovalo na 7. Sajmu zdravlja koji se povodom Svjetskog dana zdravlja ove godine održao u Krapini. Organizator manifestacije je Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županijepod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije.

U veselom i dinamičnom raspoloženju na 7. Sajmu zdravlja građani su mogli izmjeriti tlak, tjelesnu težinu, kolesterol, kušati zdravu hranu i napitke, informirati se o zaštiti zdravlja, prevenciji, postupanju u slučajevima nesreća te savjetovati se o raznim proizvodima i lijekovima. Uz nastupe djece iz dječjih vrtića te umirovljenika iz staračkog doma, svoje programe na štandovima su prezentirale sve ispostave Doma zdravlja KZŽ, Obiteljski centar KZŽ, Centar za socijalnu skrb Krapina, DND Zabok, udruga Europa Donna, Zavod za javno zdravstvo KZŽ, Zavod za hitnu medicinu KZŽ, Srednja medicinska škola Pregrada i Bedekovčina, Udruga Korak po korak do zdravlja iz Klanjca, GDCK Krapina te mnoge druge udruge, tvrtke koje se bave proizvodnjom i distribucijom medicinskih lijekova i preparata.

Društvo Naša djeca Zabok prezentiralo je projekt „Zdravo i fino“ koje provodi s Dječjim gradskim vijećem, a na DND-ovskom štandu moglo se isprobati zdrave grickalice: pržene bademe, tostirane sjemenke suncokreta, integralne krekere i namaz od crvene leće. Djeca iz vrtića i osnovne škole posebno su bili zadovoljni zdravim grickalicama dok su stariji bili oduševljeni namazom od crvene leće.

Odgovori