DJEČJI TJEDAN U ZABOKU

Svake godine u prvom punom tjednu listopada u Hrvatskoj se obilježava Dječji tjedan. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak 1. listopada., kada se obilježava Međunarodni dan djeteta, i završava u nedjelju 7. listopada.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Društvo „Naša djeca“ Zabok Dječji tjedan 2018. obilježava raznolikim programima za djecu. Prvoga će se dana na Trgu K.Š. Đalskog u Zaboku, na Međunarodni dan djeteta, za djecu Dječjeg vrtića Zipkica i Osnovne škole K.Š. Gjalskog organizirati novo osmišljene igre nastale na radionicama DND-a Zabok povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine. U Dječjem će tjednu s radom započeti Program „Čitaj mi!“, Igraonica „Kutić slikovnica“, organizirat će se zanimljiva izložba i radionica na temu „Poruke djece odraslima“, program KIKI festivala, „Bajkaonica“ za djecu na dječjem odjelu Opće bolnice Zabok te radionica Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća na temu „Za prava svakog djeteta borimo se mi, u DND pridruži se i ti!“

dj tjedan - Copy

Odgovori