DJECA UŽIVALA NA DANU IGARA U ZABOKU

Društvo Naša djeca Zabok u subotu 17. rujna organiziralo je tradicionalnu manifestaciju Dan igara u Parku Milana Prpića te su za djecu pripremili raznolike zabavne igre, kreativne radionice i oslikavanje lica.

3Društvo Naša djeca tijekom cijele godine organizira igre za djecu, jer je to jedna od aktivnosti koju djeca jako vole i u kojoj posebno uživaju. Prošlu su subotu doista uživala u igrama poput uže ispod stolice, oblačenje stolica, jabuka na stolici, mali kuhari, prenošenje loptica, luckasto kuglanje i prenošenje balona koje su bile namijenjene ekipama. Za one koji se vole pojedinačno igrati bile su pripremljene igre kao što su gađanje mete, hula-hop, gumi-gumi, frizbi, preskakanje užeta.

Po prvi puta za djecu je organizirana „Potraga“ u kojoj su tri ekipe po tri člana dobile posebne zadatke i zagonetke te trebali pronaći razne punktove po gradu Zaboku. Ova igra im se posebno dopala te su izrazili želju da će se ponovo uključiti i sljedeće godine što znači da će igra „Potraga“ postati tradicionalnom igrom povodom Dana igara.

Osim igara tu je bilo i niz likovno-kreativnih radionica za djecu, a posebno iznenađenje je svakako bio ‘face painting’ u kojemu su uživali oni najmlađi te se oslikanog lica igrali u parku.

Aktivnosti Društva Naša djeca Zabok provode se uz veliko i nesebično zalaganje volontera i volonterki DND-a koji svoje slobodno vrijeme daruju djeci. Brojne volonterke i volonteri svih dobnih skupina, od onih najmlađih, uključenih u odgoj za volontiranje pa preko srednjoškolaca do odraslih bili su uključeni u organizaciju i realizaciju Dana igara i na taj način dali svoj veliki doprinos ne samo ovim igrama nego i promociji volontiranja s ciljem vrednovanja i prepoznavanja volonterskih aktivnosti te jačanju svijesti o vrijednosti i važnosti volonterskog rada koji se provodi u sklopu projekta „Prebaci na volontiranje!

Volonteri i volonterke koji su bili angažirani na Danu igara:
Jana Borovčak, Lorena Martinić, Anja Tomek, Matija Horvat, Daša Tkalec, Jelena Bedeniković, Filip Bakran, Melani Krog, Antonija Grofelnik, Nika Augustinović, Damjana Ilijaš, Ines Petrač, Đurđica, Zvjezdana Balija, Lorena Benko, Lucija Strugar, Eva Vrgoč, Helena Tkalčević, Doris Tkalčević, Lorena Visinski, Petra Hršak, Sarah Malnar, Anja Kolarić.

Odgovori