Zabočki mališani sudjelovali na festivalu „Djeca pjevaju“ u Varaždinu

Društvo Naša djeca Varaždin u subotu 2. veljače organiziralo je Dječji glazbeni festival „Djeca pjevaju/Otroci pojejo“ u okviru projekta „Djeca i mladi ne priznaju granice“.

„Djeca i mladi ne priznaju granice“ zajednički je projekt Saveza društava Naša djeca Hrvatske, vodećeg partnera te Zveze prijateljev mladine Slovenije, Zveze prijateljev mladine Maribor i Društva Naša djeca Varaždin s ciljem društvene integracije djece i mladih u pograničnom području Hrvatske i Slovenije.

U okviru projekta provedeno je niz aktivnosti, a Dječji glazbeni festival zadnja je aktivnost u projektu koja je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu u subotu pred prepunom dvoranom, na najbolji mogući način, dječjim pjesmama na hrvatskom i slovenskom jeziku dočarao svu ljepotu dječjih glasova. Izvedeno je 20 pjesama u kojima su se izmjenjivali „mali“ hrvatski i slovenski pjevači.
U spomen na Festival nastala je Himna „Pjevamo o ljubavi“ koju su svi sudionici festivala – Dječji pjevački zbor Osnovne škole Prežihov Varanc iz Maribora, Mali slavuji DND-a Varaždin i Zabočki mališani DND-a Zabok otpjevali na otvaranju Festivala na hrvatskom i slovenskom jeziku te već na samom početku dokazali da granice ne postoje.

Zabočki mališani zajedno s volonterkama DND-a Ivanom Jurina, Matejom Štokan, Nikolinom Tustić, Lidijom Jadek i voditeljicom Jasenkom Borovčak proveli su jedan prekrasan dan u Varaždinu, družili se sa slovenskim prijateljima, posjetili prostorije DND-a Varaždin, a kući su se vratili puni dojmova i poklona koji su im pripremili domaćini.

Odgovori