ZABOČKI MALIŠANI PROSLAVILI 20. ROĐENDAN

Zabočki mališani, dječji zbor Društva Naša djeca Zabok slavljeničkim koncertom obilježili su 20 godina postojanja i 60 godina DND-a Zabok. Tom prigodom izdan je i novi CD pod nazivom „Veliki i mali“. Na slavljeničkom koncertu okupili su se i bivši i sadašnji pjevači i pjevačice, odnosno pjevači i pjevačice svih generacija Zabočkih mališana.

Koncert su započeli kultnim hitovima En ten tini i Dumba, dumba koji su bili zaštitni znak početaka većine koncerata Zabočkih mališana u ovih 20 godina te ih djeca pjevaju s veseljem. Sam izlazak pjevačica i pjevača svih generacija izazvao je kod prepune dvorane Osnovne škole K.Š. Gjalskog gromoglasan aplauz i ushićenje.

Prisutne je pozdravila predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak koja se osvrnula na same početke Društva Naša djeca Zabok i dječjeg zbora Zabočki mališani te zahvalila svima koji su doprinijeli da Zabočki mališani postanu upravo to što jesu, respektabilan i prepoznatljiv dječji zbor u cijeloj Hrvatskoj. Upravo iz tog razloga Zabočke mališane došli su podržati i iz Ureda Unicef-a u Hrvatskoj, v.d. predstojnica Đurđica Ivković koja je izrazila veliko zadovoljstvo i zahvalu što može prisustvovati ovom prekrasnom događaju i čestitati DND-u Zabok, Zabočkim mališanima i voditeljici Jasenki Borovčak 20. rođendan. „Koncert koji su nam večeras pripremili mogao bi se održati u bilo kojoj svjetskoj metropoli. Unicef i DND Zabok su dugogodišnji prijatelji i partneri i mi iz Unicef-a smo jako ponosni na našu suradnju i prijateljstvo i još jednom veliko hvala za ovu večer kojom ste nam darovali puno pozitivne energije i iskrenih emocija“ – rekla je Đurđica Ivković. Mališanima je sretan rođendan zaželjela i zamjenica župana Jasna Petek i zaželjela još puno godina lijepog pjevanja.

Zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek je čestitao svima koji su dali svoj doprinos u ovih 20 godina kako i za ovako lijepi slavljenički koncert te obećao da će Grad i dalje podržavati rad Društva Naša djeca Zabok za dobrobit djece našega grada.

Nastavili su se redati poznati hitovi koji su se rado pjevali u svim generacijama Zabočkih mališana: Veseli vlak, Magarac i kukavica, Kiša od slatkiša, Dedek taj, Izgubljena cipela, Smiješna pjesmauz klavirsku pratnju Lidije Jadek, bivše i sadašnje Zabočke mališanke.

Zabočki mališani su u 20 godina svog postojanja održali nebrojene, uspješne nastupe kojima su uvijek plijenili pozornost publike, ali i glazbenih stručnjaka. Nastupali su na Smotrama dječjeg stvaralaštva Saveza društava Naša djeca Hrvatske te ostalim događanjima u gradovima i dvoranama diljem zemlje. Također su nastupali na sceni Koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“, Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i na svečanosti povodom 60 godina Unicef-a. U ovih 20 godina izdali su kazetu „Veseli vlak“ i 2 CD-a: „Kiša od slatkiša“ i „Gle, igre li krasne“.

Povodom 20 godina Zabočkih mališana izdan je i novi CD „Veliki i mali“ koji se promovirao na ovom slavljeničkom koncertu, a snimali su ga predstavnici svih generacija Zabočkih mališana, odnosno na njemu pjevaju i bivši i sadašnji pjevači pa je po tome poseban i jedinstven. Zabočki mališani su i dalje ostali u svom prepoznatljivom stilu izvodeći dječje pjesme Ah, što volim, Vesela pjesma, Laku noć, Uspavanka, Kada treba učiti, Šaputanje, Postoji jedan, Dobro jutro, Himna zadrugara, a završili su s poznatim hitom Kad bi svi u kojem im se pridružio poznati zabočki glazbenik Tomislav Goluban, već stalni suradnik Zabočkih mališana.

Slavljenički koncert okupio je sve generacije Zabočkih mališana te oduševio publiku koja je na kraju zajedno sa zborom i zapjevala Kad si sretan!

Odgovori