ZABOČKI MALIŠANI OTVORILI SKUPŠTINU DND-a ZABOK

Društvo „Naša djeca“ Zabok održalo je svoju redovnu Skupštinu na kojoj su predstavljeni mnogobrojni uspjesi i rezultati za 2017. godinu, a skupštinu su otvorili Zabočki mališani i svojim nastupom oduševili prisutne te najavili veliku obljetnicu.

IMG_5562

Na samom početku Skupštine zapjevali su Zabočki mališani, dječji zbor Društva „Naša djeca“ Zabok te najavili veliku obljetnicu – 25. godišnjicu koju slave upravo ove godine. Otpjevali su nekoliki brojalica, koje mališani posebno vole, a neke od njih pjevaju se već generacijama. Također su se predstavili pjesmama s CD-a Zdravo i fino, pjesmom Zabočki mališani koja govori upravo o njima samima, a nastup je završio hitom „Kad si sretan“.

Skupštinu je otvorila predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak, pozdravila prisutne, a svoju podršku DND-u Zabok dala je i zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek.

Izvještaj i rezultate za 2017. godinu predstavila je tajnica DND-a Jasenka Borovčak koja je odmah na početku istaknula da je 2017. bila bogata raznolikim programima, projektima, akcijama i aktivnostima, a od kontinuiranih programa istaknuti su Igraonica „Kutić slikovnica“, Dječji forum, Dječje gradsko vijeće, Kreativne radionice, Čitaj mi!, dječji zbor Zabočki mališani te novi program Bajkaonica. Posebno su istaknuti projekti „Zdravo i fino“, „Prebaci na volontiranje!“, „Mala početnica medijske pismenosti“ te KIKI Festival .

Projekt „Zdravo i fino“, koji se provodi s Dječjim gradskim vijećem, u svom 3. ciklusu provodio se od 2016. godine te je nastavljen u 2017. godini, a osim radionica zdravoga kuhanja s djecom, održana je promocija CD-a Zdravo i fino, vršnjačka edukacija u osnovnim školama te je izdana nova kuharica „Zdrava i fina jela iz cijelog svijeta“. U sklopu projekta „Prebaci na volontiranje!“ i uređenja grada Zaboka Dječje je gradsko vijeće pokrenulo volontersku akciju „Kante kulerice – ako se kanta smije, nasmij se i ti pa u nju smeće ubaci!“ te su uređene i oslikane kante za smeće u gradu Zaboku. S članicama i članovima Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća provodi se projekt „Mala početnica medijske pismenosti“ s ciljem odgoja i obrazovanja djece o medijskoj pismenosti, privatnosti djece u medijima te stjecanja medijskih znanja i vještina koje doprinose poštivanju i zaštiti dječjih prava. U prošloj je godini izuzetno uspješno realiziran 6. KIKI Festival – međunarodni festival dječjeg filma u suradnji s udrugom Gokul, gdje je kroz pet dana festivala prošlo preko 4500 djece, učitelja i odgajatelja s mnoštvom popratnih programa. Također sve ostale akcije i aktivnosti kao što su Dan obitelji, Dječji tjedan, Dan igara, Noć vještica, Sveti Nikola i Djed Mraz, akcija „Za osmijeh djeteta u bolnici“ nisu zaostajale u svom uspjehu za svim prije navedenim projektima i programima.

Posebno je istaknuto da sve te projekte, programe, akcije i aktivnosti ne bi mogli tako uspješno provoditi i realizirati bez velikog angažmana mnogobrojnih volonterki i volontera koji daruju svoje slobodno vrijeme za dobrobit djece te su neki od njih kandidirani i za županijsko priznanje Volonterka godine.

Odgovori