ZABOČKI MALIŠANI ODUŠEVILI NASTUPOM NA DODJELI NAGRADE GRIGOR VITEZ

Dječji zbor Društva Naša djeca Zabok u petak 4. travnja nastupio je na 46. dodjeli Nagrade „Grigor Vitez u Zagrebačkom kazalištu lutaka u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Nagrada Grigor Vitez

Nagrada „Grigor Vitez” najstarija je književna nagrada u Hrvatskoj,  a dodjeljuje se književnicima/ama i likovnim umjetnicima/ama za tekst i ilustracije u knjigama za djecu za književnu produkciju u prošloj godini koja je bila vrlo iznimna, originalna i kreativna. Nagradu Grigor Vitez za 2013. godinu dobili su Nada Mihaljević za tekst u knjizi Anđeo plišanih igračaka i Zdenko Bašić za ilustracije u Knjizi Mjesečeve sjene. Posebno priznanje Nagrade Grigor Vitez za 2013. dodijeljeno je Sanji Polak za Morski dnevnik Pauline P. i do sada objavljene knjige namijenjene dječjoj populaciji. Priznanje Nagrade Grigor Vitez za 2013.: „Zlatni konj“ dodijeljen je Zvonimiru Balogu u autorskoj knjizi „Ja konj“, za izuzetno duhovit, poučan i djetinje bogato imaginaran autorov unutarnji svijet u pjesmama o konju.

Nastup Zabočkih mališana

Ovoga puta Zabočki mališani predstavili su se u izdanju velikih i malih pjevača kako bi predstavili projekt okupljanja svih generacija Zabočkih mališana u 2103. godini povodom 20 godina postojanja. Zabočke mališanke – Velike i male otvorile su svečanost dodjele Nagrade „Grigor Vitez“ poznatim hitom – pjesmom Dobro jutro iz filma Vlak u snijegu napravljenom prema knjizi za djecu Mate Lovraka. U drugom dijelu nastupa Zabočki mališani u skladu sa svojim repertoarom oživjeli su još jednu antologijsku pjesmu „Veliki i mali – dani“ koja se odlično uklopila u projekt okupljanja bivših pjevača i pjevačica. Zabočki mališani imali su čast i zatvoriti svečanost dodjele ove prestižne nagrade te su izabrali još jednu antologijsku pjesmu Kad bi svi!, a zajedno s njima zapjevala je i mnogobrojna publika u dvorani.

Odgovori