ZABOČKI MALIŠANI NASTUPILI NA PROSLAVI 1. ROĐENDANA TELEFONČIĆA NA CVJETNOM TRGU U ZAGREBU

Telefončić, prvo telefonsko i internet savjetovalište za rani razvoj djece koji je pokrenuo Ured UNICEF-a u Hrvatskoj proslavio je u subotu 4. svibnja na Cvjetnom trgu u Zagrebu svoj prvi rođendan. U prvih godinu dana Telefončić je zazvonio više od 5000 puta i primio je više od 250 upita elektronskom poštom. Te brojke, kao i prosječna ocjena „odličan” kojom su pozivatelji u anketnom ispitivanju ocijenili korisnost dobivenih odgovora, potvrdili su da je ovakva usluga za podršku roditeljstvu itekako potrebna.

„Telefončić smo pokrenuli na zahtjev roditelja koji su izrazili potrebu za uslugom telefonskog savjetovanja. Potvrdilo je to i naše nedavno istraživanje ‘Kako roditelji i zajednice brinu o djeci najmlađe dobi u Hrvatskoj’ u kojem su desetci tisuća roditelja rekli da bi im besplatno telefonsko savjetovalište najviše pomoglo u brizi za dijete. Velika je prednost Telefončića što je on dostupan svima koji brinu o djeci od rođenja do sedme godine života, bez obzira gdje i kako žive”, rekla je programska voditeljica i v.d predstojnice Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Đurđica Ivković.

Na proslavi su nastupili Zabočki mališani dječji zbor Društva Naša djeca Zabok koji su svojim pjesmama razveselili i velike i male uzvanike, a sve ih je tortom zasladio slatki sponzor rođendanskog slavlja – „Ivica i Marica”. Rođendansku proslavu vodila je Zlata Mück Sušec, a nisu ju propustili ni brojni drugi poznati gosti – ministar dr.sc. Rajko Ostojić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Zvonimir Šostar, UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Maja Vučić, glumica Ana Vilenica, proslavljeni plivač Gordan Kožulj i drugi.

Zabočki mališani su na Cvjetnom trgu predstavili svoj repertoar dječjih pjesama uz klavirsku pratnju Lidije Jadek i svojom izvedbom uživo oduševili sve prisutne. Voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak u razgovoru sa Zlatom Mück Sušec, najavila je i obilježavanje 20 godina Zabočkih mališana te izdavanje novog CD-a.  Također je istaknula dugogodišnju suradnju s Uredom UNICEFA-a kako u prodaji Unicef čestitki i darova, nastupa Zabočkih mališana na proslavi 60 godina UNICEF-a te podršci svim programima koje UNICEF provodi za dobrobit djece.

Zabočki mališani zajedno s volonterkama DND-a Ivanom Jurina, Nikolinom Tustić, Lidijom Jadek i voditeljicom Jasenkom Borovčak proveli su jedno zabavno i veselo prijepodne na „Zagrebačkoj špici“ i predstavili svoj grad na najbolji mogući način.

Odgovori