Volonteri/ke

DRUŠTVO NAŠA DJECA RASADNIK JE MLADIH VOLONTERA/KI

KOJI RADE ZA DOBROBIT DJECE I GRADA ZABOKA


Društvo Naša djeca Zabok u okviru svojih programa okuplja brojne volontere i volonterke na raznim projektima, akcijama i aktivnostima koje provodi tijekom godine.

VOLONTERKE I VOLONTERI U IGRAONICI „KUTIĆ SLIKOVNICA

Već nekoliko godina u suradnji s Volonterskim klubovima Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Volonterskim klubom Srednje škole volonteri i volonterke dolaze u igraonicu „Kutić slikovnica“DND-a Zabok te pomažu voditeljicama u radu s djecom od 3 do 6 godina koja ne idu u vrtić. Srednjoškolcima je ovaj vid volontiranja veoma zabavan i uživaju u svim trenucima provedenima s djecom.

 Edukacija za volontere

Kako bi se u volonterke i volonteri pripremili za rad s djecom organiziraju se edukacije na kojima ih se upoznaje s programom Igraonice i načinom rada s djecom i na taj način volonterke i volonteri stječu nova znanja i vještine.

VOLONTERI I VOLONTERKE OSLIKALI ODJEL ZA PEDIJATRIJU

 Oslikavanje dječjeg odjela

Društvo Naša djeca Zabok u suradnji s dječjim odjelom Opće bolnice Zabok provodi Akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“ u okviru koje je DND Zabok oslikalo sve prostore dječjeg odjela u kojima borave djeca i na taj način im uljepšalo njihov boravak u bolnici.

Društvo Naša djeca Zabok u akciju oslikavanja uključilo je volonterke-učenice Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, međunarodne volontere koji su boravili u Zaboku te volontere i volonterke DND-a Zabok. Oslikani su zidovi svih soba, hodnici Odjela za pedijatriju te zidovi prijemne ambulante i sam ulaz na Odjel kako bi se djeci  smanjio strah prilikom dolaska u bolnicu.

Volontiranje u boravku

Volonterke DND-a također dolaze u prostor boravka gdje se održavaju kreativne radionice i prigodne igre za male bolesnike i na taj način im se olakšava boravak u bolnici, a organiziraju se i predstave za male bolesnike te dolazak Svetog Nikole i Djeda Mraza.


VRIJEDNI VOLONTERI UKRASILI I ULJEPŠALI  PARKOVE U GRADU ZABOKU

Na inicijativu Društva Naša djeca Zabok pokrenuta je akcija uređenja i ukrašavanja parka Milana Prpića, a sve u sklopu projekta Dječjeg gradskog vijeća DND-a Zabok „Poboljšajmo Park Milana Prpića. Projekt se u 2012. godini proširio na sva dječja igrališta u gradu pod nazivom „Poboljšajmo parkove u gradu“. Nakon nekoliko mjeseci bojanja klupa i sprava za igru projekt je uspješno završen na veliko zadovoljstvo svih koji borave na dječjim igralištima, a posebno djece zbog koje je ovaj projekt i pokrenut.

U projekt su se uključili volonteri Volonterskih klubova Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Škole za umjetnost, dizajn grafiku i odjeću Zabok, Srednje škole Zabok, učenici Osnovne škole Zabok, članovi Dječjega gradskog vijeća, Dječjeg foruma te volonterke DND-a Zabok. Vrijedne volonterke i volonteri nekoliko su mjeseci u svoje slobodno vrijeme, čak i po kiši, bojali klupe, ljuljačke, vrtuljke, tobogane, klackalice i koševe kako bi dječja igrališta postala ljepša i privlačnija djeci.

Ovo je jedan od projekata koji je animirao velik broj volontera svih uzrasta i pokrenuo mnogobrojne građane da se uključe u akciju za uređenje parkova i dječjih igrališta u gradu Zaboku.

VOLONTERKE I VOLONTERI DND-a ZABOK UKLJUČENI SU U SVE AKCIJE, AKTIVNOSTI, PROGRAME I PROJEKTE KOJI SE PROVODE TE IM OD SRCA

VELIKO HVALA!!!