USUSRET 6. KIKI FESTIVALU ZAPOČELA JE RADIONICA „KAKO GLEDATI FILM

Društvo Naša djeca Zabok i udruga Gokul ususret 6. KIKI festivalu organiziraju radionicu za djecu na temu „Kako gledati film“.

IMG_4249

Započela je radionica „Kako gledati film“ za djecu koja se održava u Društvu Naša djeca Zabok, a voditeljica radionice je Višnja Vukašinović, filmska kritičarka i voditeljica radionica o filmu za djecu u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Do sada su održane dvije radionice od ukupno četiri na kojima djeca uče o rodovima i žanrovima filma te upoznaju i analiziraju različita filmska izražajna sredstva. Na radionici se kroz gledanje i analizu odabranih filmova usvajaju osnovna filmološka znanja o strukturi filmskog djela te se razvija vještina interpretacije i argumentacije vlastitih vrijednosnih sudova o pogledanim filmovima. Djeca argumentirano i kritički vrednuju film koji su pogledali, uspoređuju razne filmove te razvijaju svoj kritički stav prema filmu i na taj način ih se uči da osviješteno gledaju film. Sljedeće dvije radionice „Kako gledati film“ održat će se za vrijeme proljetnih praznika.

Neki od polaznika radionica „Kako gledati film“ ove će godine biti u ulozi dječjeg žirija, a neki sljedećih, te će im znanja koja će steći kroz ovu radionicu biti vrlo korisna za ocjenjivanje filmova u konkurenciji KIKI festivala i odluke o najboljem filmu, odnosno pobjedniku KIKI-ja.

 

Odgovori