Prosinac u DND-u Zabok

Darivanje novorođenih Zabočana

Već tradicionalno u prosincu Grad Zabok u suradnji s Društvom Naša djeca Zabok organizira prijem za novorođene Zabočane i njihove roditelje. Djecu i roditelje pozdravio je gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek i predsjednica DND-a Zabok. I ovog puta djeca su na dar dobila privjesak s grbom grada i slikovnicu „Prava svakog djeteta“ te novčani iznos od 1.000 kuna.

 Kreativno-božićna radionica DND-a Zabok

Već tradicionalno uoči Božica Društvo Naša djeca Zabok organizira kreativno-božićne radionice na kojima se izrađuje nakit za bor. Ovoga puta voditeljica radionice Danijela Jadan, volonterka DND-a Zabok, zamislila je da to budu ukrasi od hamer papira, a mogu se koristiti razni stari kalendari ili bilo koji drugi papir s već otisnutim likovima koji takvim kuglicama daje posebnu čar. Djeca su uživala u izradi kuglica koja su bila izložena na prigodnom Božićnom sajmu u organizaciji DND-a Zabok i ŠUDIGOZA.

DND Zabok u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

U proteklih mjesec dana u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti Krapinsko-zagorska županija s ciljem senzibilizacije javnosti za borbu protiv ovisnosti organizirala je niz aktivnosti, a u neke od njih uključilo se i Društvo Naša djeca Zabok.
DND Zabok pridružilo se završnom događanju na Trgu u Oroslavju s prigodnim štandom predstavljajući letke „Budi neovisan!“ i kreativnim poklonima koje su izradila djeca i volonterke DND-a Zabok.

Predstava Čarobnica Berta, Maks i Mala Princeza 

Krapinsko-zagorska županija povodom mjeseca borbe protiv ovisnosti za djecu nižih razreda Osnovne škole K.Š. Gjalskog i Osnovne škole Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog u suradnji s Društvom Naša djeca Zabok u Multimedijskom centru u Zaboku organizirala je predstavu HNK-a Varaždin Čarobnica Berta, Max i Mala Princeza. Kroz jednu „čarobirajuću“ priču predstava se dotiče i ozbiljnog problema – zlostavljanja među djecom. Nasreću, Mala Princeza upoznaje dobrodušnog Maksa i dragu Bertu koji joj pomognu riješiti problem i sve ispraviti. Predstava je uvela djecu u predblagdansko raspoloženje s porukom da se svi međusobno poštuju i budu prijatelji.

Odgovori