PROMOCIJA CD-a ZDRAVO I FINO ZABOČKIH MALIŠANA

Društvo Naša djeca Zabok u subotu 9. travnja, povodom Međunarodnog dana zdravlja, organiziralo je promociju CD-a Zdravo i fino dječjeg zbora Zabočki mališani u Osnovnoj školi K.Š. Gjalskog Zabok.

1

Ovom nesvakidašnjem događaju, uz predsjednicu DND-a Zabok Sonju Borovčak koja je pozdravila sve prisutne i gradonačelnika Grada Zaboka Ivana Hanžeka koji je pohvalio rad i aktivnosti Društva Naša djeca, a posebno ovaj projekt nazočila je i zamjenica župana, koja je istaknula da Krapinsko-zagorska županija od samog početka financijski podržava projekt „Zdravo i fino“ te da je to jedan od ponajboljih projekata ne samo u našoj županiji nego i šire. „Aktivnosti koje Društvo Naša djeca Zabok provodi putokaz su svima ostalima na području županije. Čestitam na ovom projektu Zdravo i fino, koji je prepoznat u županiji kao vrlo vrijedan i visoko rangiran, zbog toga što kroz njega mališane učimo zdravoj prehrani i zdravom načinu života. To je važno, jer navike koje djeca steknu nosit će u sebi čitav život. Hvala na svemu što činite i puno uspjeha u radu“, rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

„Zdravo i fino“ projekt je Društva Naša djeca Zabok koji se provodi od 2012. godine s Dječjim gradskim vijećem, a cilj mu je promovirati, odgajati i obrazovati djecu i mlade o zdravoj prehrani, stjecanju zdravih prehrambenih navika i zdravih stilova života. Uz radionice zdravoga kuhanja, obradu eko-vrta, vršnjačke edukacije i kreativnih radionica u Osnovnoj školi inovativna i originalna aktivnost bila je snimanje CD-a Zdravo i fino s dječjim pjesmama koje promoviraju zdravu prehranu, zdrave stilove života i zdravlje djece.

CD Zdravo i fino nastao je u sklopu projekta „Zdravo i fino“ i sastavni je dio kuharice „Jela zdrava i fina – proljeće, ljeto, jesen, zima“. Kuharicu je ukratko predstavila voditeljica radionica kuhanja i autorica kuharice Snježana Krpes. Pjesme na CD-u Zdravo i fino promoviraju zdravu prehranu, zdrave stilove života i zdravlje djece, a tekstove su pisale dječje vijećnice Ema Smolić i Marija Gebert te volonterka DND-a Danijela Sović, a uglazbili su ih glazbeni producent Toni Eterović, zabočki blues glazbenik Tomislav Goluban i voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak.

Voditeljica Zabočkih mališana i voditeljica projekta „Zdravo i fino“ Jasenka Borovčak istaknula je kako je ovaj projekt prepoznat na nivou cijele Hrvatske te da je u njega uključen veliki broj djece, a posebno je istaknula veliki doprinos volontera i volonterki DND-a Zabok te Ugostiteljskog kabineta Srednje škole Zabok, partnera na projektu bez kojih se sve ove aktivnosti ne bi mogle realizirati. Sam CD Zdravo i fino originalan je i poseban po tome što sadrži 10 pjesama u različitim glazbenim stilovima o zdravoj hrani, usvajanju zdravih prehrambenih navika i zdravlju djece što do sada nitko u Republici Hrvatskoj nije napravio.

Za sve prisutne bio je organiziran prigodni domjenak gdje se moglo degustirati fina i zdrava jela iz Kuharica DND-a Zabok, a za djecu je za nagradu za sav njihov trud organiziran disco.

Odgovori