Održana završna svečanost projekta ”Neka odrastanje bude dječja igra” NIVEA DAN IGARA U ZABOKU ODUŠEVIO DJECU I RODITELJE

U subotu, 19. rujna 2015. u organizaciji Društva Naša djeca Zabok u suradnji s tvrtkom NIVEA i Savezom društava Naša djeca Hrvatske održan je NIVEA Dan igara, završna svečanost ovogodišnjeg društveno odgovornog projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ na kojoj je predstavljen i Priručnik s igrama za djecu i odrasle.

Ponosni smo što smo i ove godine uspješno realizirali projekt „Neka odrastanje bude dječja igra“ uz pomoć našeg partnera Saveza DND s ciljem naglašavanja važnosti igre za dječji razvoj. Ove godine doniranim sredstvima omogućili smo edukacije vrijednih volontera koji svakodnevno ulažu puno vremena, ljubavi i truda u rad s djecom te održavanje besplatnih radionica za roditelje i djecu diljem Hrvatske. Tvrtka Beiersdorf godinama ulaže u obitelj te će to svakako nastaviti i dalje putem ovakvih projekata“, rekla je Nela Zadro, direktorica marketinga tvrtke Beiersdorf Hrvatska.

Jedinstveni Priručnik s igrama za djecu i odrasle sadrži stručne tekstove i praktične opise različitih vrsta igara te primjere odgojno-umjetničkog rada s djecom, a posebno mjesto našle su poruke djece i odraslih prikupljene na NIVEA natječaju „Koja je vaša omiljena igra?“ na internetskoj stranici nivea.hr, otkrivši kako se obitelji diljem Hrvatske igraju, koje su im omiljene igre i zašto ih vole. „Igra ima presudnu ulogu u dječjem razvoju, stoga vjerujem da će ovaj Priručnik biti višestruko koristan voditeljima, pedagozima, roditeljima i svim odraslima koji rade s djecom, pozivajući ih na igru, maštanje i zajedničko druženje“, rekla je urednica priručnika, prof. Snježana Krpes iz Saveza DND. Ovaj edukativan i zanimljiv priručnik u svom radu koristit će i svi volonteri Društava Naša djeca Hrvatske u svom radu s djecom, a o igraonici i igrama koje se organiziraju u Zaboku u priručniku pišu i članice Društva Naša djeca Zabok Zvjezdana Balija i Jasenka Borovčak.

Domaćin DND Zabok na završnom je događanju za sve prisutne pripremio pregršt raznovrsnih igara, kreativnih radionica i popratnih aktivnosti u koje su se uključile cijele obitelji. Igralo se različitih zabavnih igara: gumi-gumi, hula-hop, preskakanje užeta, školica, uže ispod stolice, mali kuhari, prenošenje balona, oblačenje stolica, rakovi, od vrtića do škole…, a po prvi put u Zaboku i veliki Čovječe, ne ljuti se u kojem su sudjelovale obitelji.

U kreativnim radionicama djeca i roditelji izrađivali su razne magnetiće od filca i drva, cvjetiće i srca od žice, igrali se plastelinom, lišćem, crtali i sve ponijeli kućama za uspomenu na ovo prekrasno druženje. Svi sudionici dobili su prigodne poklone koje je pripremio partner NIVEA u suradnji sa Savezom DND-a Hrvatske, a obitelji koje su se uključile u igre dobile su i set s društvenim igrama. Posebno su ih razveselili poklonjeni setovi igara koji sadržavaju rekvizite za igranje nekih od najpopularnijih dječjih igara – gumi-gumija, konopca za preskakanje, pikula, kreda i društvene igre Čovječe ne ljuti se. Cijelo događanje obilježili su i Zabočki mališani koji su oduševili svojim nastupom.

„Društvo Naša djeca Zabok već godinama kao osnovni oblik rada s djecom koristi upravo igru, a sami smo osmislili i neke tematske igre. Ponosni smo što smo ove godine domaćin NIVEA Dana igara i što djeci možemo omogućiti da budu djeca i da uživaju u onome što najviše vole, a to je igra. U ime Saveza društava Naša djeca Hrvatske zahvaljujem i na ovogodišnjoj donaciji projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ i uspješnoj partnerskoj suradnji čime svi zajedno uljepšavamo život djece, potičući ih na kreativnost i igru“, istaknula je Sonja Borovčak, predsjednica DND-a Zabok i dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, pozdravio sve prisutne, a djeca i roditelji proveli su ugodan dan ispunjen smijehom i igrom, zahvaljujući velikom angažmanu volonterki i volontera Društva Naša djeca Zabok.

Odgovori