ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA DND-a ZABOK

Društvo Naša djeca Zabok održalo je svoju Izbornu skupštinu na kojoj su predstavljeni rezultati za 2015. godinu te najvažnija postignuća u mandatu 2012. – 2016. godine.
Izabrana je predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak te ostala tijela DND-a Zabok.

IMG_7275 IMG_7277

Izvještaj i rezultate za 2015. godinu predstavila je Tajnica DND-a Jasenka Borovčak koja je odmah na početku istaknula da je 2015. bila bogata raznolikim programima, projektima, akcijama i aktivnostima, a od kontinuiranih programa istaknuti su Logopedski kabinet, Igraonica „Kutić slikovnica“, Dječji forum, Dječje gradsko vijeće, Kreativne radionice, Plesna radionica i dječji zbor Zabočki mališani. Posebno su istaknuti projekti „Zdravo i fino“ koji se provodi s Dječjim gradskim vijećem i „Prebaci na volontiranje!“ te KIKI Festival.

Projekt „Zdravo i fino“ u svom 2. ciklusu provodi se od 2014. godine te je nastavljen u 2015. godini, a osim radionica zdravoga kuhanja s djecom vijećnicima, novitet u projektu bila je obrada vlastitog eko-vrta, tisak plakata s dječjim sloganima o zdravoj prehrani i zdravlju te je rezultat projekta Kuharica Jela zdrava i fina – proljeće, ljeto, jesen, zima i CD Zdravo i fino. Projekt „Prebaci na volontiranje!“ pokrenut je u 2015. godini, a cilj je odgoj i obrazovanje djece i mladih o volontiranju i odgoju za volontiranje te promocija volontiranja u zajednici. U sklopu projekta organizirana je edukacija za učitelje i stručne suradnike u osnovnim školama KZŽ vezano uz osnivanje školskih volonterskih klubova, snimljen je kratki film o volonterskim akcijama i aktivnostima u DND-u Zabok, održane su kreativne radionice u OŠ K.Š. Gjalskog na temu volontiranja na kojima su nastale zanimljive poruke i slogani o volontiranju te je tiskan set od pet plakata. Organizirana je volonterska akcija u kojoj su izrađeni novi praktikabli (stepenice) za zbor. U prošloj je godini izuzetno uspješno realiziran 4. KIKI Festival – Međunarodni festival dječjeg filma u suradnji s udrugom Gokul, gdje je kroz tri dana festivala prošlo preko 3000 djece, učitelja i odgajatelja s mnoštvom popratnih programa. Također sve ostale akcije i aktivnosti kao što su Dječji tjedan, igre na otvorenom, ljetovanje djece, Sveti Nikola i Djed Mraz, akcija „Za osmijeh djeteta u bolnici“ nisu zaostajale u svom uspjehu za svim prije navedenim projektima i programima.

Od najvažnijih postignuća u posljednje četiri godine istaknuto je da se zahvaljujući brojnim donacijama Logopedski kabinet DND-a značajno opremio s didaktičko dijagnostičko-terapeutskim materijalom, da je vrlo uspješno proveden projekt „Poboljšajmo parkove u gradu“, dječji zbor Zabočki mališani obilježili su 20 godina postojanja i tom prigodom snimili CD „Veliki i mali“, izuzetno uspješna organizacija 8. Susreta Gradova i općina prijatelja djece u Zaboku i veliki uspjeh projekta „Zdravo i fino“ koji se kontinuirano provodi još od 2012. godine. Također je posebno istaknuto da sve te projekte, programe, akcije i aktivnosti ne bi mogli tako uspješno provoditi i realizirati bez velikog angažmana mnogobrojnih volontera i volonterki koji daruju svoje slobodno vrijeme za dobrobit djece.

S obzirom na to da je bila Izborna skupština provedeni su izbori za novi mandat od 2016. do 2020. godine te je za predsjednicu DND-a Zabok jednoglasno izabrana Sonja Borovčak i članovi Izvršnog odbora Zvjezdana Balija, Ružica Kotarski, Tamara Miletić Damjanović, Dušanka Mikulec Mikac, Romana Turk Tisanić i Andreja Šagud te Nadzorni odbor u sastavu Natalija Đuran Tršinski, Senka Jurina i Marija Vranješ.

Odgovori