ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA DND-a ZABOK

Društvo Naša djeca Zabok održalo je svoju godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su predstavljeni rezultati za prošlu godinu i plan aktivnosti za 2014. godinu. Skupštinu je otvorila i pozdravila sve prisutne predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak.

Izvještaj za 2013. godinu predstavila je Tajnica DND-a Jasenka Borovčak koja je odmah na početku istaknula kako je prošla godina bila u znaku obljetnica 60 godina DND-a Zabok i 20 godina dječjeg zbora Zabočki mališani, a isto tako je bila bogata raznolikim programima, projektima, akcijama i aktivnostima. Posebno su istaknuti projekti Logopedskog kabineta „Logopedski kabinet za djecu županije“, projekt Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća „Budi neovisan“ i projekt „Zdravo i fino“ koji  se provodio s Dječjim gradskim vijećem kojim dječji vijećnici promoviraju stjecanje zdravih prehrambenih navika i zdravog stila života s ciljem prevencije pretilosti djece. Projekt se provodio se na nekoliko razina od radionica kuhanja za djecu, vršnjačke edukacije u OŠ K.Š.Gjalskog, posjeta ekološkim imanjima te izdavanjem letka i kuharice Zdravo i fino. Projekt je u okviru Akcije Gradovi i općine prijatelji djece nagrađen Poveljom za Naj akciju. 

U prošloj se godini vrlo intenzivno provodio projekt u okviru Trans-nacionalne inicijative mladih „Omladinske brigade“ koji Društvo Naša djeca Zabok provodi kao partner slovenskoj udruzi Društvo širjenja uporabnih znanj iz Krškog u okviru programa Mladi na djelu, a u njemu sudjeluje Volonterski klub Srednje škole Zabok.

Zabočki mališani u 2013. godini proslavili su 20 godina postojanja koji su obilježili svečanim koncertom krajem studenoga na kojem su sudjelovali pjevači i pjevačice svih generacija te je promoviran novi CD-a „Veliki i mali“ s bivšim i sadašnjim članovima Zabočkih mališana.

Također je vrlo uspješno proveden i 2. KIKI Festival – Međunarodni festival dječjeg filma u suradnji s udrugom Gokul, a svi ostali programi i aktivnosti dramsko-lutkarska radionica, Igraonica „Kutić slikovnica“, igraonica-čitaonica Čitaj mi!, likovno-kreativne radionice, igre na otvorenom, ljetovanje djece, Sveti Nikola i Djed Mraz, Akcija „Za osmijeh djeteta u bolnici“ nisu zaostajale u svom uspjehu za svim prije navedenim projektima i programima.

Ono što je posebno važno u radu DND-a Zabok je angažman velikog broja volontera i volonterki bez kojih ne bi bilo moguće realizirati sve ove aktivnosti i projekte te se predsjednica DND-a posebno zahvalila njima, jer su oni zaslužni za uspjehe koje postiže DND Zabok na mnogobrojnim područjima.

U 2014. godini nastavlja se s velikim brojem akcija, aktivnosti, programa i projekata, a sve će biti u ozračju važnih obljetnica: 15 godina Akcije „Gradovi i općine prijatelji djece”, 15 godina Akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici”, 20 godina Međunarodnog dana obitelji i 25 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta. Grad Zabok prijatelj djece bit će u rujnu 2014. domaćin 8. Susreta Gradova i općina prijatelja djece kada će u Zabok doći predstavnici Gradova i općina koje nose ovu prestižnu titulu.

 

Odgovori