ODRŽAN 10. JUBILARNI SUSRET GRADOVA I OPĆINA PRIJATELJA DJECE U OGULINU

Grad Zabok prijatelj djece sudjelovao je na 10. Susretu sa svojom delegacijom djece i odraslih te predstavio primjer dobre prakse „Prebaci na volontiranje!“

img_9327

Ogulin – Grad prijatelj djece bio je domaćin 10. Susreta Gradova i općina – prijatelja djece u subotu 1. listopada u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske (Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”), Koordinacijskog odbora akcije “Grad Ogulin – prijatelj djece” i Društva Naša djeca Ogulin, uz pokroviteljstvo Grada Ogulina, a na Susretu se okupilo 25 delegacija iz gradova, odnosno općina prijatelja djece uključenih u Akciju.

Domaćini su uz svečano otvaranje 10. Susreta pripremili pregršt zanimljivih, kreativnih i edukativnih radionica za djecu dok je za odrasle koordinatore organiziran okrugli stol na temu “Odgoj i obrazovanje u zavičaju Ivane Brlić Mažuranić” koji je svojim predavanjem „Nacionalni  kurikulum za obavezno obrazovanje u Hrvatskoj i europska iskustva“ otvorila prof. dr. sc. Branislava Baranović, ravnateljica Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

Na okruglom je stolu Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok predstavila primjer dobre prakse, projekt „Prebaci na volontiranje!“ vezan uz odgoj za volontiranje kojim Društvo Naša djeca Zabok predvodi u nastojanju da se djeca i mladi uključe u svijet volontiranja.

Zabočku delegaciju predstavljalo je troje djece: Ana Marija Starinec, Eva Vrgoč i Lada Iveković te Dijana Lovinčić-Crnković, ravnateljica Dječjeg vrtića Zipkica i Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok.

Odgovori