Obilježen Međunarodni dan svjesnosti o mucanju- 22. listopada

Logopedski kabinet Društva Naša djeca Zabok aktivno se uključio u obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju (International Stuttering Awareness Day – ISAD) 22. listopada 2013. godine.Održano je predavanje na temu „Mucanje u predškolskoj dobi“ za odgajateljice Dječjeg vrtića Zipkica u Zaboku. Predavači Tamara Miletić Damjanović, prof. logoped, DND Zabok i Silvija Dugorepec, prof. psiholog, DV Zipkica.

Ranije toga dana Podružnica Hrvatskog logopedskog društva Krapinsko-zagorske županije  također je obilježila Međunarodni dan svjesnosti o mucanju održanom tribinom na temu „Mucanje – svaka karika je važna“ u Općoj bolnici Zabok. Predavači Jelena Bartolović,  prof. logoped, OB Bračak i Snježana Večerić, dipl. psiholog, DV „Gustav Krklec“ Krapina.

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju obilježava se u organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i suorganizaciji Hrvatskog logopedskog društva i Hrvatske udruge za pomoć osobama koje mucaju „Hinko Freund“ uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (Program popularizacija znanosti). Program se realizirao kroz popularno-znanastvena predavanja na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i nizom aktivnosti (predavanja, tribine, radionice) kroz „Kutak za dijagnostiku i rehabilitaciju“ koji su proveli logopedi diljem Hrvatske.

Odgovori