OBILJEŽAVANJE DANA KONVENCIJE UN-a O PRAVIMA DJETETA

Povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta koji se obilježava 20. studenoga Društvo „Naša djeca“ Zabok održalo je nekoliko aktivnosti za djecu

Izložba u Gradskoj knjižnici

Povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta koji se obilježava 20. studenoga Društvo „Naša djeca“ Zabok otvorilo je prigodnu multimedijsku izložbu pod nazivom „Deca vam govoriju kaj smiju i moreju“ u Gradskoj knjižnici K. Š. Gjalski Zabok. Likovno-kreativni radovi na temu dječjih prava, izrađeni su na radionici animacije Škole animiranog filma iz Čakovca u sklopu 7. KIKI-ja – međunarodnog festivala dječjeg filma, a paralelno s izložbom mogao se pogledati i filmić koji su napravila djeca.

Radionica „Dječja prava“ u OŠ K. Š. Gjalskog

U petim razredima Osnovne škole K.Š. Gjalskog održane su radionice na temu „Dječja prava“ kako bi se „petaše“ poučilo o pravima djece, njihovim dužnostima i obavezama. Kroz igru, raspravu i nekoliko edukativnih filmova informirali su se o Konvenciji UN-a o pravima djeteta, najvažnijem dokumentu koji se tiče njih samih. Radionicu je vodila Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok uz pomoć članica Dječjeg foruma Natalije Grabrovečki, Petre Ravlić, Sare Premerl Peštaj i Ive Sadaić. Djeca su nam poručila: „Odrasli čujte naš glas, dječja prava su bitna za nas!“, „Sva prava su važna!“, „Druženje je fora, družiti se uvijek mora!“ te „Sva prava poštuj ti i svijet ćemo popraviti!“

Dječji forum DND-a Zabok

U sklopu radionica Dječjeg foruma, nova generacija forumašica, na svojim radionicama svake subote s voditeljicama Nedom Novosel i Janom Borovčak bave se pravima djece, proučavaju Konvenciju UN-a o pravima djece i osmišljavaju raznolike aktivnosti kojima bi se željele baviti. Povodom Dana Konvencije izradile su svoja kreativna rješenja simbola dječjih prava.

Konvencija UN-a o pravima djeteta dokument je na kojem se temelje svi programi, akcije, aktivnosti i projekti DND-a Zabok, a jedna od naših misija je upoznavanje djece s Konvencijom i promicanje prava djeteta te smo upravo iz tog razloga povodom Dana Konvencije koji se obilježava 20. studenoga još u većoj mjeri željeli upoznati djecu s dječjim pravima i što za njih znači Konvencija UN-a o pravima djeteta.

Odgovori