NASTAVLJA SE BAJKAONICA U ZABOKU

U sklopu projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ Društvo „Naša djeca“ Zabok  za one najmlađe nastavlja i ove godine s programom „Bajkaonice za 5“

6

U sklopu projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ koji već petu godinu zaredom zajednički provode Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske i tvrtka NIVEA u suradnji s Društvima „Naša djeca“ u mjesecu studenome, koji je proglašen mjesecom pripovijedanja, u Zaboku su za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi održane dvije „Bajkaonice“.

Prepoznajući važnost pričanja priča, odnosno pripovijedanja, i ove godine NIVEA i Savez DND-a Hrvatske odlučili su nastaviti aktivnost „Bajkaonica“ kroz edukaciju pripovjedača iz Društava „Naša djeca“ te pripovijedanja priča djeci. Svako Društvo „Naša djeca“ na poklon je dobilo mobilni kutić za pripovijedanje „Bajkaonicu“ koji se sastoji od stolca, tepiha, lampe, vizuala projekta, posebne opreme za pripovjedača, 20 raznobojnih jastučića za publiku i dodatnog rekvizita Pu(T)ne torbe priča te NIVEA pričice-publikacije „Priče za laku noć“ koji se koriste u programu „Bajkaonica“.

Voditeljica „Bajkaonice“ u Zaboku, volonterka Društva „Naša djeca“ Zabok, Lorena Martinić uz pomoć Sandre Benčić pripremila je dvije „Bajkaonice“ za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. Prva je „Bajkaonica“ u NIVEA mjesecu pripovijedanja održana za djecu Igraonice „Kutić slikovnica“ u Društvu „Naša djeca“ Zabok, a druga za učenike i učenice 1. a razreda Osnovne škole K.Š. Gjalskog na kojima je ispripovijedana „Legenda o začaranoj šumi“. U uzbudljivoj i mističnoj atmosferi „Bajkaonice“, zahvaljujući dobivenim rekvizitima, ali i pojavljivanju „coprnice“ djeca su uživala u priči, ali i u čarobnim napicima koje je spremila naša coprnica. Nakon priče djeca su se također mogla okušati u pripovijedanju i stvaranju svojih priča.

Program „Bajkaonice“ nastavit će se i dalje te će se organizirati „Bajkaonica“ za djecu Male škole i ostale učenike i učenice Osnovne škole K.Š. Gjalskog.

Odgovori