NASTAVLJA SE „BAJKAONICA“ U ZABOKU

Društvo „Naša djeca“ Zabok u suradnji sa Savezom DND-a Hrvatske u sklopu projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ za one najmlađe nastavlja i ove godine s programom Bajkaonice.

U sklopu projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ koji već šestu godinu zaredom zajednički provode Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske i tvrtka NIVEA u suradnji s Društvima „Naša djeca“ u listopadu i studenome u Zaboku su za djecu predškolske dobi održane dvije „Bajkaonice“.

Prepoznajući važnost pričanja priča, pripovijedanja te važnosti igre za dječji razvoj i ove su godine tvrtka Beiersdorf Hrvatska i Savez DND-a Hrvatske odlučili nastaviti aktivnost „Bajkaonica“ kroz edukaciju pripovjedača iz Društava „Naša djeca“ te pripovijedanja priča djeci koje je održano u rujnu. Svako Društvo „Naša djeca“ posjeduje mobilni kutić za pripovijedanje „Bajkaonicu“ koji se sastoji od stolca, tepiha, lampe, vizuala projekta, posebne opreme za pripovjedača, 20 raznobojnih jastučića za publiku i dodatnog rekvizita Pu(T)ne torbe priča koji se koriste u programu „Bajkaonica“.

Voditeljice „Bajkaonice“ u Zaboku, volonterke Društva „Naša djeca“ Zabok, Lorena Martinić i Zvjezdana Balija ove su godine pripremile dvije „Bajkaonice“ za djecu predškolske dobi. Prva je „Bajkaonica“ održana u listopadu u Dječjem tjednu u sklopu Programa „Čitaj  mi“, a druga početkom studenoga za polaznike Igraonice „Kutić slikovnica“ i sve zainteresirane u Gradskoj knjižnici K.Š. Gjalski. U uzbudljivoj i mističnoj atmosferi „Bajkaonice“, zahvaljujući dobivenim rekvizitima, djeca su uživala u priči „Gospođica žabica“ koju im je interpretirala Lorena te u priči „Razvikani pjetlić“ u izvedbi Zvjezdane. Nakon priče djeca su se također mogla okušati u pripovijedanju te na svoj način ispričati priču koju su čuli, zatim u likovnoj radionici nacrtati likove iz priče i na kraju se, naravno, poigrati, u ovog puta je to bila igra „Mlinar“.

Program „Bajkaonice“ nastavit će se i dalje te će se organizirati „Bajkaonica“ za djecu Male škole, učenike i učenice Osnovne škole K.Š. Gjalskog te djecu na Odjelu za pedijatriju OB Zabok.

Odgovori