LJETOVANJE MALIH ZABOČANA NA RABU

Društvo Naša djeca Zabok i Osnovna škola K.Š. Gjalskog Zabok zahvaljujući financijskoj potpori Grada Zaboka od 9. do 16. kolovoza 2013. organizirali su ljetovanje za djecu sa socijalnim i zdravstvenim teškoćama s područja grada Zaboka kako bi mali Zabočani mogli uživati u morskim radostima. Nastavljena je uspješna suradnja s Društvom Naša djeca Sveti Križ Začretje koji pokrivaju troškove ljetovanja za djecu koja žive na području njihove općine, a pohađaju Osnovnu školu K.Š. Gjalskog u Zaboku. Ljetovanje se financira i iz sredstava od humanitarne akcije samih školaraca „Kad se male ruke slože“ koja se već dugi niz godina organizira za pomoć djeci slabijeg materijalnog statusa.

Nastavljena je dugogodišnja suradnja s Društvom Naša djeca Varaždin u čijem je prekrasno uređenom dječjem odmaralištu u Banjolu na otoku Rabu sedamnaestero malih Zabočana provelo osam sunčanih, veselih i nezaboravnih dana. Ljetovanje djece provodi se već osmu godinu zajedničkom suradnjom Društva Naša djeca Zabok, Osnovne škole K.Š. Gjalskog Zabok, Grada Zaboka, Centra za socijalnu skrb Zabok, Zavoda za javno zdravstvo KZŽ i Gradskog društva Crvenog križa Zabok.

Osim uživanja u toplom moru i promicanja zdravstvenog odgoja, za djecu je bila organizirana terenska nastava u gradu Rabu, kino, vožnja brodom, škola plivanja za neplivače i početnike te niz kreativnih i rekreacijskih aktivnosti. Djeca su se rado uključivala u svakodnevne aktivnosti, a upoznala su se i družila sa štićenicima Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca. Djeca su se vratila u Zabok zadovoljna, sretna i puna dojmova, a neka od njih su ove godine prvi puta uživala u moru.

 

Odgovori