LJETOVANJE MALIH ZABOČANA NA RABU

Društvo Naša djeca Zabok u suradnji s Osnovnom školom K.Š. Gjalskog Zabok zahvaljujući financijskoj potpori Grada Zaboka od 18. do 25. srpnja 2014. organizirali su ljetovanje za djecu sa socijalnim i zdravstvenim teškoćama s područja grada Zaboka kako bi mali Zabočani mogli uživati u morskim radostima. Nastavljena je uspješna suradnja s Društvom Naša djeca Sveti Križ Začretje, a ove godine u sufinanciranje se uključila i Općina Veliko Trgovišće. Ljetovanje se također djelomično financira iz sredstava od humanitarne akcije samih školaraca „Kad se male ruke slože“ i humanitarnih karaoka Dječjeg gradskog vijeća „Misli na druge“.

Nastavljena je dugogodišnja suradnja s Društvom Naša djeca Varaždin u čijem je prekrasno uređenom dječjem odmaralištu u Banjolu na otoku Rabu osamnaestero malih Zabočana provelo osam sunčanih, veselih i nezaboravnih dana. Ljetovanje djece provodi se već devetu godinu zajedničkom suradnjom Društva Naša djeca Zabok, Osnovne škole K.Š. Gjalskog Zabok, Grada Zaboka, Centra za socijalnu skrb Zabok, Zavoda za javno zdravstvo KZŽ i Gradskog društva Crvenog križa Zabok.

Osim uživanja u toplom moru i promicanja zdravstvenog odgoja, za djecu su bile organizirane igre na vodi, škola plivanja, likovno-kreativne radionice, obilazak Grada Raba i upoznavanje s njegovom poviješću, odlazak u noćno ljetno kino, ples na terasi hotela Padova i druženje s djecom iz Varaždina. Također je organiziran izlet brodom do Samostana sv. Eufemije te razgled crkve, muzeja, izložbe i šetnja po klaustoru. Djeca su se vratila u Zabok zadovoljna, sretna i puna dojmova – rekle su nam voditeljice ljetovanja Ružica Kotarski i Božena Očić.

Odgovori