KREATIVNI TIM DRUŠTVA “NAŠA DJECA” ZABOK NASTAVLJA KAMPANJU “NEKA RANE POSTANU SAMO OŽILJCI” I TIJEKOM LJETNIH MJESECI

U sklopu kampanje „Neka rane postanu samo ožiljci“ u ime organizatora Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske kreativke iz DND-a Zabok posjetile su Dječji vrtić Petrinjčica.

IMG_1354Kreativni tim iz Društva „Naša djeca“ Zabok u ponedjeljak, 12. 7. 2021. održao je niz kreativnih radionica u sklopu donacijske kampanje Saveza DND -a „Neka rane postanu samo ožiljci“. Mjesto radnje bio je Dječji vrtić Petrinjčica, a radionicu su vodile: Zvjezdana Balija, voditeljica Bajkaonice i volonterka DND-a Zabok, Melita Hršak, volonterka DND-a Zabok, Sara Premerl Peštaj, članica Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća DND-a Zabok te Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok. Na radionicama su sudjelovale 4 vrtićke skupine, sa sveukupno 60-ak djece.

Zabočanke su poznate po bogatom asortimanu igara na otvorenom te su iz njega izabrale nekoliko: Bacanje kolutova, Čudovišno kuglanje, Prelijevanje slapova, Uže ispod stolice, Gađanje vodom i Mali kuhari. Što se tiče asortimana iz programa Bajkaonica izabrale su priču: “Kolibice, kolibice tko u tebi stanuje” i izvele jednu dramsku igru.

Djeca i odgajateljice DV Petrinjčica bile su oduševljene i pričom i igrama te su izrazile želju za daljnjom suradnjom i izmjenom iskustava u radu s djecom. Za zahvalu djeca su izradila mini slikovnicu sa svojim radovima. Naša donacijska kampanja „Neka rane postanu samo ožiljci“ traje i tijekom ljetnih mjeseci, a sljedeći kreativni tim iz Društva „Naša djeca” Varaždin dolazi u Lekenik 19. 7. 2021. poručuju iz Saveza DND-a Hrvatske.

Kako bi se ublažile „rane“ koje su razorni potresi na području Banovine ostavili, Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske u partnerstvu s Centrom za podršku roditeljstvu „ Rastimo zajedno“ osmislio je program pomoći i podrške za roditelje i djecu koja pohađaju Dječje vrtiće u Petrinji, Sisku, Glini, Lekeniku i Hrvatskoj Kostajnici te roditeljima male djece koja još nisu u odgojno-obrazovnom sustavu. Budite dijelom ove lijepe priče i donirajte na: https://savez-dnd.hr/donacija/

HVALA VAM NA VAŠOJ DONACIJI, HVALA VAM ZA LJUBAV<3

Odgovori