KREATIVNE RADIONICE IZRADE IGARA I IGRAČAKA POVODOM DANA OBITELJI

Društvo Naša djeca Zabok povodom Dana obitelji i manifestacije Hrvatska volontira organiziralo je kreativne radionice izrade igara i igračaka od nestrukturiranog i otpadnog materijala za djecu i njihove roditelje, članove Dječjeg foruma te srednjoškolske volontere i volonterke, članove volonterskih klubova Srednje škole Zabok i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u partnerstvu s Mrežom udruga Zagor. Radionice je vodila volonterka DND-a Zabok Zvjezdana Balija, kreatorica mnogih igara u Društvu Naša djeca Zabok.

Cilj edukativnih radionica bio je druženje djece, roditelja, volontera i volonterki u kojima su zajednički osmislili razne igračke i igre te se na kraju i poigrali igrama koje su sami osmislili. Također na taj način volonteri i volonterke stječu i usvajaju nova znanja i vještine koje će im kasnije koristiti kako u školi, tako i prilikom upisa na fakultet ili zapošljavanja.

VOLONTIRANJE

Ovogodišnja manifestacija Hrvatska volontira odvija se pod temom „Dobro je za tebe, dobro je za druge. Volontiraj!“ te se na taj način želi podsjetiti koliko dobroga volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. Volontiranje je prekrasna ljudska aktivnost baš zato što se kroz nju istovremeno daje i prima, razvijaju vlastite snage i sposobnosti, povezuje se s drugim ljudima, postaje se otvoreniji. Kroz volontiranje razvija se niz osobnih i profesionalnih kompetencija koje nam osiguravaju bolje i lakše snalaženje u raznim poslovima i u našoj svakodnevnici. Volontiranjem stečene kompetencije potrebne su i korisne za aktivno sudjelovanje u društvu, veću zapošljivost te osobni razvoj.

IZLOŽBA U GRADSKOJ KNJIŽNICI

U prostoru Gradske knjižnice K.Š. Gjalski izložene su igre i igračke izrađene na radionicama Društva Naša djeca Zabok, a osim što se mogu razgledati mogu se isprobati igre poput stolnog nogometa, memory, kuglana…

 

Odgovori